tiistai 23. syyskuuta 2014

Kuubalainen mangokahvi

Yhteistyössä NespressoTaannoisella Kuuban reissulla nauttimamme kahvi oli tavallista hyvää peruskahvia. Erikoiskahveja ei siis tullut maisteltua eikä niiden olemassaolosta Kuubassa ole mitään tietoa, mutta mangoa käytetään kuubalaisessa keittiössä muutoin. Kuubalainen mangokahvi on siis nimi, joka kuulostaa houkuttelevalle, mutta jonka autenttisuus on täysi mysteeri.

Sain Nespressolta kokeiluun tämän syksyn uutuuskahvimaun Cubanían. Kahvi on tummuusasteikoltaan siellä vahvemmassa päässä ja halusin pehmentää sitä hieman mangosiirapilla ja maidolla. Sopii hyvin syksyn kylmeneviin pimeisiin iltoihin, kun mieli seikkailee Kuuban kiehtovalla maaseudulla ja hiirikäsi klikkailee lentotarjouksesta toiseen!

Olen muuten ollut varsin tyytyväinen Lattissima Pro -kahvikoneeseeni. Kuppi latte macchiatoa viikonloppuaamuina tai capuccino töiden jälkeen välipalaksi tuo aika kivaa luksusta arkielämän keskelle.

Kuubalainen mangokahvi

Kaada lasin pohjalle noin 0,5rkl mangosiirappia. Valmista Cubanían-kapselista cappuccino paksulla maitovaahdolla lasiin siirapin päälle. Juoma kerrostuu kauniisti. Jos haluat isomman juoman/vähemmän makean, niin kannattaa tehdä kaksi cappuccinoa, joista jälkimmäinen paksulla maitovaahdolla. Ripottele kahvin päälle koristeeksi vaniljapulveria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti