lauantai 5. heinäkuuta 2014

Brasilialainen grillattu juusto ja Caipirinha
Olen äärimmäisen huono urheilun seuraaja, mutta meneillään olevat jalkapallohehkutukset saivat minutkin telkkarin ääreen. Varsinkin, kun se oli hyvä syy laittaa jotain teemaan sopivaa pikkunaposteltavaa ja perjantai-illan kunniaksi vielä drinkitkin. 

Brasilian parhaana ruokamuistona pidän rannalla syötyä grillattua juustoa, joka oli sekä makea että suolainen yhtä aikaa ja joka oli pyöritelty kuivatussa yrttiseoksessa. Se oli mielettömän edullista, myytiin pienistä kärryistä ja maistui auringon paahtamalla rannalla paremmin kuin mikään muu. 

Grillattu juusto myytiin pitkulaisena tikun nokassa, mutta minä päätin tehdä omistani annospaloja. Varsinaista brasilialaista queijo coalhoa ei taida saada Suomesta, mutta grillijuusto sopi tähän tarkoitukseen varsin hyvin. Melassin korvasi tumma siirappi ja netistä luin, että se yrttisekoitus on oreganoa. Omat versiot maistui aika autenttisille, vaikka rantatunnelmaa ei voita mikään kotisohva.Puhun otsikossa myös caipirinhojen tekemisestä, mutta koska Alkon sokeriruokoviinat eli cachacat ovat vain tilausvalikoimassa ja minä sain idean caipirinhoista niin myöhään, piti meidän käytännössä tyytyä caipiroskaan, eli vodkaan tehtyyn vastaavaan drinkkiin. 

Brasilialainen grillattu juusto

Lämmitä grilli kuumaksi. Leikkaa grillijuustosta isohkoja kuutioita. Paista juustoa ainakin kahdelta puolelta, kunnes pinta on ruskea. Pyörittele juusto kauttaaltaan siirappiseoksessa (2-3rkl tummaa siirappia, pieni loraus vettä) ja sen jälkeen kuivatussa oreganossa. Tökkää juustopaloihin tikut, jotta ne on helpompi syödä. Tarjoile heti.Caipirinha

Tarvitset drinkkiä varten paljon jääpaloja. Yhdestä jääpalapussista tulee noin kaksi drinkkiä. Aseta jääpalapussi tukevalle alustalle ja moukaroi sitä hieman esim. lihanuijalla, että jääpalat murskaantuvat pienemmiksi paloiksi.

Laita lasin (20cl) pohjalle 1-2tl sokeria. Puolita limetti keskeltä ja leikkaa puolikkaat vielä neljäksi palaksi. Laita palat lasin pohjalle (4kpl per drinkki) ja painele niitä pienellä puunuijalla (saa joskus limetti-pakkauksen mukana, kyljessä lukee sokeriruokoviinamerkki Pitu), jotta mehu irtoaa lasin pohjalle.

Kaada lasi täyteen jääpalamurskaa. Kaada jäämurskan päälle 4cl sokeriruokoviinaa (tai vodkaa). Lisää tarvittaessa sokeria. Drinkki on parhaimmillaan, kun jääpalat ovat sulaneet hieman ja sekoittuneet viinaan.

3 kommenttia:

 1. Ihanat, aurinkoiset barssi-herkut!
  Mitä grillijuustoa käytit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mulla oli Pirkan grillijuustoa, halloum sopinee yhtä hyvin :)

   Poista
  2. Selevä.
   Ja siis barssilla tarkoitin tietenkin brassi :P

   Poista