keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Yksinkertainen luksuslounas yhdelleKotipäivinä lounas tarkoittaa yleensä epämääräistä napsimista ehkä jotain leipää tai mitä käteen sattuu osumaan. Ja sitten on niitä päiviä, kun pakasteessa lojunut siikafile muistuu mieleen ja pienessä hetkessä (sulattamisen jälkeen siis) siitä on loihdittu varsin salonkikelpoinen lounas yhdelle. Näitä lisää, kiitos!

En muuten aina syö lounasta kotona tai kämäisessä työpaikkaruokalassa, vaan joskus herkkuhetkiä vietetään pitkin kaupunkia. Kirjoitin juuri matkablogin puolelle Oulun kahvila- ja lounaspaikoista, kannattaa kurkata!

Paistettu siika parsalla

Kuivaa siikafile talouspaperilla. Lorauta paistinpannulle tilkka öljyä ja paista parsan paloja muutama minuutti. Suolaa parsat ja siirrä lautaselle. Aseta siikafile pannulle nahkapuoli alaspäin. Paista molemmin puolin kypsäksi (ei kovin kauaa, ettei mene ylikypsäksi).

Nosta kala parsojen päälle, ripauta päälle suolaa ja mustapippuria. Nosta kalan päälle nokare voita sulamaan ja purista koko annoksen (myös parsojen) päälle sitruunamehua

4 kommenttia:

 1. Erittäin herkullisen näköistä!

  VastaaPoista
 2. Samaa mieltä, paistettu kala ja kasvikset (varsinkin parsa, oih) on kyllä lounas- tai muutenkin ruokaa parhaimmillaan. Ja niin nopeaa tehdä. :) Tosi herkun näköinen annos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kyllä on! Ja kalaa söisin mielelläni useamminkin, mutta en jaksa kovin usein laittaa sitä vain itselleni (mies on allerginen), pyhistä lupauksistani huolimatta!

   Poista