torstai 22. toukokuuta 2014

Kesäisiä tacoja rantafiiliksissäTein ennen New Yorkin reissuamme erittäin hyvää meksikolaista ruokaa, mutta siitä lisää myöhemmin. Söimme matkalla varsin herkullisia tacoja, eikä se syöntipaikkakaan kovin kamala ollut. Suuntasimme eräänä päivänä Long Islandin puolelle pitkulaiselle Rockaway Beachille, jossa kävimme sekä kävelemässä rannalla, että toisessa paikassa syömässä Rockaway Tacossa.

Rockaway Taco sijaitsee rannalla numero 98 (lähellä metroasemaa). Se on melko lahonneen näköinen laudoista rakennettu koppi, joka näytti ensisilmäyksellä olevan kiinni. Sivukadun puolella kiemurteli kuitenkin lounasajan jono ja tosiaan, olihan se sittenkin auki.Tilasimme molemmille kaksi tacoa guacamolella. Minä valitsin kalan ja lihan, mies lihan ja chorizon. Juomaksi otettiin paikan erikoisuudet eli tuoreet mehut: vesimeloni ja ananas-minttu. Kylläpä sopivat hyvin lämpimän helteiseen iltapäivään ja rentoon surffifiilikseen.

Tacot saatiin pienen odottelun jälkeen ja tällä kertaa ei tarvinnut ainakaan pettyä niiden kokoon (sillä sellaistakin on joskus päässyt käymään). Tykkäsin kalatacosta enemmän kuin lihasta, samoin mies piti enemmän chorizosta kuin lihasta. Mutta tacot saivat meiltä kyllä hyvät pisteet kokonaisuudessaan, sillä ne oli tuoreista hyvistä raaka-aineista tehtyjä ja retiisi toi kivaa raikkautta, pitää kokeilla itsekin. Tacoja löytyy varmasti lähempääkin Manhattania, mutta jos haluaa viettää rauhallisen rantapäivän ihan erilaisissa fiiliksissä tietämättä suurkaupungin läsnäolosta mitään, kannattaa suunnata metrolla Rockaway Beachille. Ainakin toukokuussa tunnelma oli jopa raukean unenomainen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti