lauantai 31. toukokuuta 2014

Brooklyn Flea Food Market

New Yorkin reissumme ensimmäisenä kokonaisena päivänä eli sunnuntaina meillä oli tarkoitus suunnata Brooklynin puolelle hipstereiden kansoittamalle Smorgasburgin ruokamarkkinoille. Ruokamarkkinoiden fyysinen paikka vaihtuu lauantain Williamsburgista sunnuntaiksi Brooklyn Bridge Parkiin. 

Sunnuntaisin järjestetään sen sijaan Brooklyn Flean yhteydessä ruokamarkkinat Williamsburgissa, ja koska olimme menossa alueelle muutenkin, päätimme skipata Smorgasburgin ja mennä kirpparin ruokamarkkinoille sen sijaan. Olin saanut sellaisen kuvan, että sielläkin olisi ruokakojua toisen perään.

Sää oli ihanan aurinkoinen ja helteinen ja porukkaa oli liikkeellä paljon. Kun saavuimme kirpparille, petyimme hieman sen kokoon ja lähdimme suoraan etsimään ruokapuolta. Se löytyikin pian, ja sekin oli koon perusteella pettymys heti kättelyssä, sillä vaikka eri ruokalajeja oli tarjolla useampia, ei se vastannut oikein mielikuvaa varsinaisista ruokamarkkinoista. Eikä paikalla ollut läheskään kaikkia tapahtumaan netin mukaan ilmoittautuneita tarjoajia.


Päätimme kuitenkin ostaa eräästä kojusta Texas BBQ -tyyliset brisket sandwichit, joita ihmiset jonottivat hieman suolaisen tuntuisesta 9 dollarin hinnasta huolimatta (siis leivän kokoon nähden, se näytti todella pieneltä, mikä on harvinaista Jenkeissä!). Leivän väliin lusikoitiin itse kevyesti pikkelöityjä tuoreita kurkkuja, sipulirenkaita, jalapenoja ja bbq-kastiketta.

Kyytipojaksi kipaisin seuraavasta kojusta kotitekoista limonadia. Tarjolla oli muutava houkutteleva maku, mutta päädyin ihan värinkin perusteella mustikka-sitruunalimppariin. Ja eikun taistelemaan istumapaikoista ja syömään. 


Olimme siinä vaiheessa tosi nälkäisiä, joten varmasti melkein mikä tahansa ruoka olisi maistunut. Mutta silti se leipä oli ihan älyttömän hyvää! Yksinkertaista, mutta jotenkin tosi maistuvaa. Ja mustikkalimpparista tuli ihan mun lempparia, haikailin sen perään koko loman. Vaikka se ei siis ollut mitenkään voimakkaan mustikkaista, mutta jotenkin ihanan raikasta eikä yhtään liian makeaa.

Eikä se leipäkään ollut niin pieni, kun sitä alkoi syömään. Kyllä maksaisin sen 9 dollaria siitä milloin tahansa! Lopulta emme siis olleet yhtään pettyneitä, mutta silti ensi kerralla suuntaamme varmasti oikeaan Smorgasburgiin, sillä haluamme kokea runsauden pulan herkkujen suhteen!

2 kommenttia:

  1. En kestä miten ihana fiilis näistä kuvista tuli! Omatekemä limonadi ja nuo herkut (ja NYC...), kelpaisi:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Kyllä tosiaan kelpaisi ruokatorin herkut, siellä oli muutakin hyvännäköistä sapuskaa, tacoja ja muuta. Ja Nyki kelpaisi sekin taas vaihteeksi ;)

      Poista