tiistai 4. helmikuuta 2014

Oulun uutukainen: Cafe RoosterMinun piti kirjoittaa jo ennen reissuamme Oulun kivasta kahvilauutuudesta Roosterista, mutta sitten se jotenkin jäi kaikkien kiireiden keskellä. Keskustan vanhaan puutaloon sijoittuvassa kahvilassa tarjoillaan Oulun parhaimpia burgereita, eikä ainakaan lounaskeitto kalpene sekään yhtään. Varsinaisia kahvilatuotteita en ole vielä edes ehtinyt kokeilemaan.

Rooster avasi loppuvuodesta ja on käsitykseni mukaan ollut varsin suosittu. Kävimme eräänä perjantaisena alkuvuoden iltana hampurilaisilla ja ainakin minut hurmasi paikan oikeasti itse tehdyt hampurilaiset: myös sämpylä oli itse leivottu. Sokerina muun ei-teollisen pohjalla oli myös itse tehty ketsuppi, jota sain pyynnöstä annokseen mukaan. Se oli niin hyvää ketsuppia, että melkein menin keittiöön kysymään ohjetta (toki olen ketsuppihullu siinä missä tomaattihullukin).Seuraavalla kerralla olin lounastamassa työporukalla ja keitto maistui meille kaikille (miksi en nyt muista mikä keitto se oli, kuvaakaan ei ole! Palsternakka?). Se oli samettista ja maukasta. Ja vaikka kaikki pöydät olivat varattuja, oli lounashetki jokseenkin seesteinen, sillä tila on ilmava ja miljöö muutenkin mitä ihastuttavin.

Kolmas kerta oli tällä viikolla, kun oli ensimmäinen loman jälkeinen työpäivä ja paluu pimeän arjen keskelle. Onneksi olin sentään työjuttujen myötä keskustassa ja pääsin hemmottelemaan itseäni hyvällä lounaalla. Tarjolla olisi ollut kukkakaalikeittoa, joka olisi varmasti ollut varsin pehmeää ja hyvää, mutta kroppa vaati jotain tuhdimpaa, joten tilasin lohiburgerin. Ja hyvä oli sekin ja välissä oli hauskasti myös hieman ituja. Harmikseni ketsuppi oli tällä kertaa tavallista.Jätimme kaverini kanssa tarjoilijalle toiveen, että Rooster ottaisi kahvilalistalleen täytetyt bagelit, sillä niitä ei taida saada Oulusta mistään Katu kahvilan lopetettua. Odotan innolla, tartutaanko toiveeseeni, sillä bageli-lounas maistuisi varmasti myös!


8 kommenttia:

 1. Olen monesti ohi kulkiessani miettinyt, että tuo paikka pitäisi kyllä käydä testaamassa.. vieläkin on siis käymättä. Ainakin noissa kuvissasi tuo paikka näyttää kivan tunnelmalliselta, ja hyvä hamppari & ranskikset kelpaa aina. Pitääpä ottaa ihan asiaksi käydä tuolla, kun eksyn keskustaan seuraavan kerran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kokeilemaan! Paikka on tosiaan kivan tunnelmallinen ja ruoka hyvää. Nämä huonot kännykkäkuvat eivät tee oikeutta annoksille ja varsinkin, kun coleslaw ja osa muista lisukkeista on jäänyt molemmissa kuvissa piiloon! Ranskalaiset on myös hyvät :)

   Poista
 2. Hyvä kun vinkkasit Roosterin ruuasta! Olin ihan unohtanut paikan, kunnes eräänä iltana bussilla ohi kulkiessani huomasin sen ja jäin miettimään, että mitähän ne mahtavat tarjota...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla! Aion käydä kyllä jatkossakin siellä lounaskeitolla ja hampurilaisella :)

   Poista
 3. Pitää itsekin saada aikaiseksi testattua paikka, eikä aina vaan jossitella. Muuten, täytettyjä bageleita saa Stockan delistä sekä uudesta Antelin kahvilasta! Lauantaina kävin ekaa kertaa uudessa Antelin kahvilassa ja söin mozzarella-pestobagelin ja oli aivan todella hyvää, suosittelen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan, Stockaltahan niitä saa! Kiitos muistutuksesta :) Ja Antellin kahvilassa en ole muuten vieläkään käynyt, on kyllä ollut tarkoitus. Mutta nyt menen ainakin, jos on bageleita! Eli kiitti myös tästä tiedosta :)

   Poista
 4. Hyvältä näyttää sun lohiburgeri:) mun "lohi"burgeri kun oli ihan muuta kun lohta. Vaaleaa ja kuivaa, ilmeisesti seitä, en nuita vaaleita kaloja niin tunnista mut lohen kyllä erotan ja sitä se ei ollut. Ei kovin hyvä ensivaikutelma siis Roosterista..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi itku, olipa huono kokemus! Ärsyttää kyllä tuollainen. Ja ihmetyttää miksi niin on tehty, ennemmin olisin kertonut suoraan, että lohi on loppu ja saisko olla jotain muuta. Mä oon syöny lohiburgerin kahdesti ja oon kyllä tykännyt. Tosin Roosterissa harmittelen sitä, etten ole saanut sitä itse tehtyä ketsuppia sitten ensimmäisen kerran. Ja se kun oli niin hyvää!

   Poista