lauantai 1. helmikuuta 2014

Barra Payan, Santo DomingoHei pitkästä aikaa ja terveiset sekä Chicagosta että Dominikaanisesta tasavallasta. Reissu oli mitä parhain ja syötyäkin tuli vaikka mitä herkkua, vaikka Karibian alue ei ehkä maailman kulinaristisia kehtoja olekaan. Siis tarkoitan sen alueen yleisintä ruokaa, johon törmää kaikkialla: riisiä, papuja, kuivaa kaalisalaattia ja lihaa/kalaa/kanaa. 

Onneksi Karibialla saa myös muuta ruokaa, sillä ehdin kyllästymään kyseiseen komboon jo joku reissu takaperin. Dominikaanisessa tasavallassa (ja muuallakin Karibialla) tykätään selvästi parista asiasta: öljyssä paistetusta ruuasta ja erilaisista lämpimistä sandwicheistä. 

Me olimme bonganneet herkullisen näköisiä leipiä Anthony Bourdainin Dominikaanisen tasavallan jaksosta ja nappasimme paikan nimen ylös: Barra Payan. Hotelliltamme ei ollut kuin muutaman kilometrin matka kyseiseen leipäbaariin, joten vaikka sandwichejä olisi löytynyt varsin hyvin lähempääkin, päätimme lähteä kokeilemaan ilmeisen suosittuja possuleipiä.

Tilasimme Payan especialit possulla (toinen vaihtoehto on kanalla) ja pulled porkin lisäksi leipiin tuli kinkkua, kahta eri juustoa ja tomaattia. Ja sitten ehkä hieman jotain vaaleaa kastiketta, mutta en ole varma mitä (ehkä vain majoneesia?). Leivän kaveriksi oli pakko tilata tuorepuristettu appelsiinimehu, mutta ilman maitoa, mikä olisi ollut se juttu kyseisessä paikassa. Listalla oli paljon eri mehuja ja ne kaikki saa maidolla tai ilman.Appelsiinimehu maistui mielettömän hyvälle parin kilometrin iltapäivähelteessä kävelyn jälkeen ja onneksi sitä oli iso limpparimukillinen. Leipä maistui meille myös ja se oli ihanan rapea ulkoa ja täyteläinen sisältä. Juusto oli tietenkin kivasti sulanutta ja kaikki täytteet mukautuivat toisiinsa. Emme olleet ihan varmoja, oliko väliin tarkoitus laittaa kesuppia, sillä purkki tuotiin jokaiselle leivän tilanneelle. Prujautin toisen puoliskon väliin kokeeksi, mutta se ei olisi ollut mitenkään välttämätöntä.


6 kommenttia:

 1. Onpa mehevän näköinen leipä! Kävin toisen blogin puolelta lukemassa matkakuulumisia, hieno reissu teillä taas! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä mitä parhain reissu :) Ja haluaisin sellaisen leipäprässin, millä saa juuston sulamaan ja täytteet tuolleen mukavasti!

   Poista
 2. Ihana matka varmaan:) Tuota riisi-papu komboa näki Venezuelasskin vähän siellä sun täällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, varsin ihanaa oli! Riisi-papujutut on mullekin tuttuja Kuubasta ja Brasiliasta. Taitaa niillä seuduilla olla maan kuin maan kansallisruoka :)

   Poista
 3. Voi jestas, miten herkullisen näköinen leipä! Tuli heti mieleen Bourdainin ruoka-ohjelmat jo ennen kuin luin tekstistä, että hänen suositushan se paikka olikin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikka oli kyllä tosiaan tyypillinen matkailu&ruoka -ohjelmien paikka: yksinkertaista ruokaa, paikallisten suosiossa ja kuitenkin siisti ja näyttävä :) Hauska kokemus!

   Poista