perjantai 13. joulukuuta 2013

San Francisco: Perulainen food truck

Vietimme kesäisellä Jenkkien länsirannikon road tripillä yhden päivän San Franciscon keskustassa ja pääsimme tietenkin herkuttelemaan paikallisella ruualla. Ruokasuunnitelmat muuttuivat päivän aikana, sillä ensimmäisenä aikomuksena oli syödä kuuluisalla satama-alueella Fisherman´s Wharfissa. Paikalle päästyämme totesimme kuitenkin, että ruoka on varmasti hyvin turistihinnoiteltua, vaikka todennäköisesti ihan hyvää olisikin.

Päädyimme seuraavaksi ilmiselvimpään ratkaisuun eli kiinalaiseen, sillä San Franciscon Chinatown on iso kaupunginosa ja hyvin keskeisellä paikalla. Lopulta meillä oli hirveä nälkä ja viime metreillä ennen takaisin Chinatowniin päätymistä huomasimme food truckin ja monenkirjavan jonon sen edessä: niin pukumiehiä kuin raksavaatteisiakin, naisia ja miehiä. Päättelimme, että hyvää ruokaa on tarjolla ja liityimme jonon jatkoksi.

Kyseessä oli perulaista ruokaa myyvä food truck, jonka listalla oli useampiakin ruokia, mutta joka oli myynyt päivän ruoka-annoksensa jo melkein loppuun alkuiltapäivästä. Onneksi eivät sulkeneet luukkujaan meidän edestä (melkein heti meidän jälkeen kylläkin), sillä jäljellä oli mm. ihania inca-kolasta tehdyllä kastikkeella maustettuja pulled pork sandwichejä. Ruokajuomaksi otimme tietenkin inca-kolaa, joka osoittautui lähinnä banaanilimpparia muistuttavaksi kellertäväksi juomaksi.Itse sandwicheissa oli inca-kolalla marinoidun lihan ja kola-kastikkeen lisäksi punakaalisalaattia sekä sipsejä. Kivan rapeaa ja suolaisen makeaa. Todella hyvä pikainen lounas!


2 kommenttia:

  1. Hih,tuota Inca-colaa tulikin Perussa juotua muutaman kerran;D Sitä ihmetteli että miten colajuoma voi olla keltaista;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se oli aika ylläri :) Maistui mun mielestä ihan banaanille, mutta miehen googlettelun mukaan kyseessä on joku toinen hedelmä (ei muistanut mikä).

      Poista