perjantai 6. joulukuuta 2013

Ruokatorilla Nizzassa

Lokakuisella Ranskan työmatkalla meillä oli muutama tunti aikaa vierailla Nizzassa. Ja minne ruokabloggari suuntaakaan heti ensimmäiseksi, (jos ei syömään)? No ruokatorille tietenkin!

Cours Saleya on tori, jonka alkupäässä myydään kukkia, mutta melko pian tarjonta muuttuu hyvin ruokapainotteiseksi. Tarjolla on luonnollisestikin kaikkea tuoretta: vihanneksia, hedelmiä, kalaa, lihaa, leipiä... 

Olisiko ehkä ihana päästä kokkailemaan jotain näistä raaka-aineista? Harkitsin kovasti pienen trolleyni tyhjentämistä työvaatteista ja täyttämistä muhkeilla tomaateilla!6 kommenttia:

 1. Ai että tuli ihanat muistot mieleen! Tuolla torilla on tullut käveltyä joskus, ja se on todellakin ruokafanin taivas!
  Ja kateeksi käy tuota tarjontaa: ihania hedelmiä ja vihanneksia, kalaa ja kaikkea hyvää. Ja mihin hintaan! Meidän marketissa esim. viikunoita myynnissä hintaan 19,50 euroa/kilo. Ehkä hieman hintaeroa!
  Hauskaa joulunodotusta, t. Sanni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä huima ero! Ja tarjonta oli ilahduttavaa, kuten myös monien tuotteiden esillepano. Olisi niin ihana käydä päivittäin ostamassa hedelmiä ja vihanneksia torilta! Harmi, kun sellaista mahdollisuutta ei ole Suomessa kuin kesällä. Ja kyllä tietty hinnatkin sais olla samaa luokkaa :)

   Kiitos samoin hyvää joulunodotusta Sanni!

   Poista
 2. Oi mitä herkkuja... Rakastan toriella asiointia! Etenkin Euroopassa tavallisia juustonmyyjiä kaipaisin kovasti Suomeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne juustotiskit on kyllä kuolattavan näköisiä, vaikka minun tulee tosi harvoin ostettua mitään reissun päällä. Voisivat kyllä siirtää yhden kokonaisen eteläeurooppalaisen ruokatorin tänne meille Suomeen ;)

   Poista
 3. En kestä en kestä en kestä en kestä!
  Ruokatorit on niin ihania <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä <3 Onneksi tuolla oli joka puolella noita "ei saa koskea" -kylttejä, kun mä olisin muuten hipeltäny kaikkia ;)

   Poista