tiistai 19. marraskuuta 2013

Helpot baklava-leivokset


Nämä baklava-tyyppiset leivokset löytyivät Maku-lehden leivontanumerosta ja juuri sopivaan aikaan, sillä minun piti jälleen leipoa jotain helppoa muutamalle kymmenelle hengelle. Ohjeen nimi oli baklava-hyrrät ja tein vain pieniä muutoksia omiin versioihini. Tikut jätin suosiolla pois ja aprikoosin lisäksi laitoin täytteeseen viikunaa. Baklavat hupenivat pöydältä alta aikayksikön, joten olen tyytyväinen lopputulokseen.

Täyte: Pilko 200g pehmeitä kuivattuja aprikooseja, 100g kuivattuja viikunoita ja 100g pistaasipähkinöitä. Surauta sauvasekoittimella tahnamaiseksi (ei tarvitse olla sileää). Lisää 1 kananmuna, 2rkl maissitärkkelystä, 0,5tl jauhettua inkivääriä ja 2rkl muskavadosokeria ja sekoita. 

Leipominen: Asettele kaksi paketellista lehtitaikinalevyjä (16 levyää) leivinpaperin päälle uunipelleille. Halkaise levyt kahtia ja tee viillot nurkista keskustaan, kuten joulutorttuja tehtäessä. Sivele taikinat muna-vesiseoksella

Asettele keskelle täytettä, nosta joka toinen kulma ylös, nipistä yhteen ja paina täytteen keskelle. Voitele vielä uudelleen muna-vesiseoksella. Paista 225-asteisessa uunissa 10-15min, kunnes ovat kauniin ruskeita.

Valuta paistettujen leivosten päälle hunajaa ja siivilöi tomusokeria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti