tiistai 1. lokakuuta 2013

Sitruunajugurttijäätelö





Jäätelökesä alkaa olla ohi ja yhteiselomme jäätelökoneen kanssa saattaa kokea pienimuotoisen tauon talvipakkasten aikana. Mutta ei vielä, sillä jäätelö maistuu edelleen!

Tällä kertaa inspiraation lähteenä toimi muutama kesä sitten Dubrovnikin vanhan kaupungin portailla nautittu sitruunainen jugurttijäätelö, joka oli kivan kirpsakkaa, mutta hieman myös makeaa. Mutta vain hieman. Jokainen voi säätää itselleen sopivan sokerin määrän, itse laitan hillon lisäksi hieman sokeria, jotta jäätelöstä tulee jälkiruokamainen.

Sitruunahillo: Purista kattilaan 1dl sitruunamehua (kahden sitruunan mehut) ja raasta yhden sitruunan kuori (varo ettei valkoista osaa tule mukaan). Lisää 1dl hillosokeria ja kuumenna kiehuvaksi. Keittele viitisen minuuttia ja jäähdytä.

Jugurttijäätelö: Vatkaa muutaman minuutin ajan kolmea keltuaista, kunnes niistä tulee hieman tahnamaista. Lisää 1/2dl sokeria ja jatka vatkaamista vielä muutama minuutti lisää. Sekoita joukkoon 5dl turkkilaista jugurttia ja sitruunahillo. Vatkaa muutama kierros.

Valmista jäätelökoneen ohjeen mukaan ja pakasta tai syö heti (parasta jugurttijäätelö on pehmismäisenä eli heti suoraan koneesta).

2 kommenttia:

  1. Sitruuna ja jogurtti ovat kyllä ihana yhdistelmä... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, tosi raikas, mutta kuitenkin täyteläinen :)

      Poista