lauantai 28. syyskuuta 2013

Ihan parhaat rosmariiniranskikset
Jauhan taas ranskalaisista, pyydän anteeksi. Tästä ei pitänyt tulla postausta, joten en edes yrittänyt tarkkailla mittoja ja lämpötiloja. Mutta kun näistä tuli täydellisiä ranskalaisia, niin pakko oli kesken aterian napata kuva ja yrittää nyt muistella mikä olikaan niiden paistolämpötila.

Lisäksi pidin perunoita tällä kertaa kylmässä vedessä ennen maustamista, joten ehkä sekin vaikutti, että näistä tuli täydellisen rapeita. Ja rosmariinilla maustettuja, mmmm.

Rosmariiniranskikset: Kuori puikulaperunoita (itsellä 5 perunaa). Leikkaa perunoista enimmät pyöreät reunat pois, viipaloi perunat ja leikkaa vielä ranskalaisiksi. Anna perunoiden olla kylmällä vedellä täytetyssä kulhossa vähintään puoli tuntia.

Sekoita mausteseos: pieni tuoretta rosmariinia pieneksi silpuksi (n. 1tl), lisää mustapippuria (n. 1tl) ja 1rkl maissitärkkelystä. Voit lisätä myös muita mausteita. Nosta ranskalaiset talouspaperin päälle valumaan ja kuivaa painellen myös päältä. Laita mausteseos muovipussiin ja lisää perunat, sekoita.

Kuumenna paksupohjaisessa kattilassa paistoöljyä (esim. rypsiöljyä) n. 7dl. Kun öljyn lämpötila on noin 170 lisää 1/3 perunoista reikäkauhan avulla. Paista niin pitkään kunnes perunoiden reunat ovat hieman ruskistuneet, mutta perunat ovat vielä kellertäviä. Nosta talouspaperille valumaan ja lisää suolaa maun mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti