tiistai 16. heinäkuuta 2013

Seasoned Fries


Jack Daniel's ribsien kanssa tarjoiltiin rapeita, maustettuja ranskalaisia, seasoned fries. Näytti hieman sille, että TGI Fridaysin ranskiksissa oli tilliä ja koska sama ilmiö oli koettu jo toukokuussa Albaniassa, päätin maustaa omatkin ranskalaiset tuoreella tillillä. Toimii ainakin minulle :)

Varsinaisten seasoned friesien ohjetta oli melko hankala löytää, sillä ainakin useimmissa käytettiin pakasteranskalaisia ja minä halusin ehdottomasti tehdä omani alusta lähtien perunasta. Makuhan on ihan eri! Siispä tein ihan sokkona niin kuin olisin kuvitellut näiden ranskalaisten tehtävän ravintolassa. Ja hyviä tuli, todella hyviä! Taidan tästä lähtien tehdä ranskalaiset aina näin!

Kuorrute: Sekoita isossa pussissa 2rkl maissitärkkelystä, 1tl paprikajauhetta, 1/2tl valkosipulijauhetta, 1tl suolaa ja mustapippuria. Tästä määrästä jäi hieman ylikin viiden perunan annoksessa, joten kuorrute riittää isompaankin määrään.

Ranskalaiset: Kuori viisi keskikokoista rosamunda-perunaa. Leikkaa perunoista kaarevat sivut pois ja paloittele jäljellä oleva kuutio ranskalaisiksi. Pidä perunatikkuja hetken aikaa kylmässä vedessä ja valuta.

Laita perunat maustepussiin ja ravista pussia niin, että mausteseos leviää kaikkialle. Kuumenna paksupohjaisessa kattilassa 1l paistoöljyä (tai rypsiöljyä) 180-asteiseksi. Lisää öljyyn ranskalaisia pieni erä kerrallaan ja kypsennä, kunnes pinta on saanut väriä (n.4min). 

Leikkaa ranskalaisten päälle tuoretta tilliä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti