Hyvä ystäväni ja ruokablogini suurin fani oli tehnyt syntymäpäivilleen herkullista porkkanakakkua ja vaikka yleensä railakkaiden juhlien jälkeen tekeekin mieli lähinnä pizzaa ja hampurilaista, teki minun aamulla kovasti mieli porkkanakakkua. Mikäs siinä, kaikki ainesosat löytyivät jääkaapista ja eikun raastamaan porkkanoita heti aamutuimaan. Tosin kakkupohja jäi pöydälle lojumaan (siis vetäytymään) koko päiväksi, sillä sain tehtyä kuorrutteen vasta illalla...
Ohje ei ole varmastikaan ihan sama, sillä en tiedä minkä mukaan ystäväni kakku oli leivottu ja lisäksi minä tein sen mukaan, mitä jääkaapista löytyi. Halusin leipoa pienen kakun, jonka tuhoamiseen ei tarvitsisi kutsua kourallista kahviseuraa, sillä viikonlopun agendassa oli lähinnä verkkarit jalassa löhöilyä sohvannurkassa. Ja siitä en halunnut luopua!
Pohja: Vatkaa kaksi munaa, 1dl fariinisokeria ja 1dl sokeria vaahdoksi. Lisää joukkoon 2tl kanelia, 1tl vaniljasokeria ja 1ti leivinjauhetta (olisi voinut olla hieman enemmänkin). Sekoita taikinaan 2dl jauhoja ja 3/4dl rypsiöljyä. Kuori ja raasta kolme keskikokoista porkkanaa ja lisää taikinan sekaan.
Tipauta pienehkön irtopohjavuoan pohjalle öljyä ja leikkaa leivinpaperista pala pohjalle, jotta kakku irtoaa helpommin. Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa noin 25min (tai vähemmän).
Kuorrute: Vatkaa tasaiseksi massaksi 50g pehmennyttä voita, 100g maustamatonta tuorejuustoa, 1,5dl tomusokeria, 1tl vaniljasokeria ja 1- 1,5 tl sitruunamehua. Levitä kakun päälle ja koristele esim. hasselpähkinärouheella. Tai kuten ystäväni kakussa oli Wiener nougat -rouhetta, sekin toimi hyvin!