keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Valkosuklaakeksit ja jäätelöannosMinun piti keksiä jotain jälkiruokaa tarjotavaksi ja inspiraation lähteenä toimivat kaapissa lymyilevät valkosuklaakarkit (ulkomailta tuotuja), aikaisemmin tekemäni tummasuklaakeksit (ohje myöhemmin) sekä kesäiset marjat. Päätin siis tehdä jäätelöannoksen, jossa olisi valkosuklaakeksi ja tuoreita vadelmia.

Valkosuklaakeksit: Vatkaa 75g huoneenlämpöistä voita ja 3/4 dl sokeria. Sekoita joukkoon 1 muna, 1tl leivinjauhetta, 2dl kaurahiutaleita ja 2rkl vehnäjauhoja. Rouhi n. 75g valkosuklaata ja sekoita mukaan.

Laita leivinpaperin päälle taikinanokareita ja muista jättää n. 10cm väliä seuraavaan, niin keksit eivät uunissa tartu toisiinsa kiinni. Keksit leviävät uunissa reilusti. Paista 180 asteisessa uunissa muutama minuutti, että pinta saa hieman ruskeaa väriä.

Jäätelöannoksen kokosin niin, että laitoin alimmaiseksi hieman kinuskikastiketta, jotta sen päälle aseteltu keksi pysyisi paikallaan. Keksin päälle pyörittelin jäätelöpallon (bourbon-vanillaa) ja vadelmat levittelin ympäri lautasta. Tähän oli tarkoitus lisätä vielä toinen keksi pallon päälle, mutta jäätelö suli niin kovaa vauhtia, että se pitikin tarjoilla heti.

3 kommenttia: