tiistai 17. heinäkuuta 2012

Suomalaista finger foodia: perunarieskatEn ole koskaan aikaisemmin tehnyt rieskoja enkä oikein tykännyt muista kuin äitin leipomista versioista. Erään kerran minulla jäi taas perunamuusia kattilan pohjalle vähän turhan paljon, joten päätin tehdä perunarieskoja.

Seuraksi tein munavoita, mutta päähäni pälkähti myös, että muissa maissa perinteisesti tällaisen ohuehkon letun väliin kääräistään jotain muutakin, kuin tylsää voita. Miksipä perunarieskoista ei voisi tehdä täytettyjä versioita ja käyttää esim. savukalaa, smetanaa, mätiä, sipulia... Tai savuporoa jne.

En ole koskaan yhdistänyt finger foodia kotimaiseen ruokaan, mutta miksi ihmeessä? Näistähän saisi kivoja tarjottavia esim. illanistujaisiin tai kahvipöytään. Suomalaisia fajitaksia siis!

Näistä rieskoista tuli kyllä niin hyviä, että niitä kärsi tarjota ihan sellaisenaankin. Ja sitä paitsi minulla ei ollut sillä hetkellä jääkaapissa mitään edellämainituista, joten todelliset kokeilut jää myöhemmäksi.
Perunarieskat


Minulla oli siis noin 4dl jämämuusia, johon sekoitin 2dl maustamatonta jugurttia. Lisäsin joukkoon yhden kananmunan ja sekoitin, sekä maustoin 1rkl hunajalla ja 1tl suolalla. Sekoitin joukkoon 1,5dl kaurahiutaleita ja 2dl vehnäjauhoja ja sitten taikina onkin valmis.

Taikina on hyvin pehmeää ja sitä kannattaa laittaa pellille esim. 6 pienehköä palloa lusikalla ja ottaa sen jälkeen käsiin reilusti jauhoja ja painella rieskat ohuiksi letuiksi. Sen jälkeen rieskat pistellään haarukalla ja paistetaan 250 asteisessa uunissa niin kauan, kunnes ovat hieman ruskeita pinnalta (6-8min). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti