maanantai 30. heinäkuuta 2012

Ssamista jämäruokaa: paistettu riisiOlen joskus sanonut, että olen niin pettynyt itse tekemääni paistettuun riisiin (sekä usein myös ravintoloiden tekemään), että en enää koskaan ala tekemään sitä itse. Nyt täytyi tehdä poikkeus, kun aikaisemmin tekemääni korealaisen ssamin jäljiltä jäi sekä hyvää maustettua lihaa että puoli kattilallista riisiä. Sekoitin lihat riisiin heti ruokailun jälkeen ja kokkasin seuraavana päivänä paistettua riisiä.

Kuumensin pannulla hieman seesamöljyä ja pyöräyttelin siinä silputtua kevätsipulia (varsineen). Sitten heitin pannulle riisi+possuseoksen ja paistoin sen verran, että riisi alkoi vähän ruskistumaan. Sekoitin yhden kananmunan ja 1-2rkl vettä ja kaadoin pannulle riisiseokseen ja kääntelin annosta, jotta kananmuna ei hyydyn klöntiksi vaan leviää tasaisesti ympäriinsä.

Lopuksi puristin päälle sitruunamehua, kun ei ollut limettiä ja sipulsin lehtipersiljaa (korianteri olisi käynyt hyvin jos sitä olisi ollut). Söimme riisin sweetchilikastikkeen kera ja se oli ihan hyvää jämäruokaa, vaikka ei tietenkään edelleenkään vedä vertoja oikealle paistetulle riisille :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti