perjantai 13. heinäkuuta 2012

Il Secchio

Ajattelin kirjoitella Rooman osuudesta vielä pienet ravintola-arvostelut muutamasta paikasta, kun oikein otin paikkojen nimetkin ylös ;). Kaikki nämä sijaitsevat Terminin aseman lähettyvillä ja vieläpä saman kadun varrella (Via Daniele Manin). Syy tällaiseen yksitoikkoisuuteen on siinä, että huomasimme ruualla olevan paras hinta-laatu -suhde nimenomaan tällä seudulla ja hotellimmekin sijaitsi ihan vieressä. Miksi siis mennä merta edemmäs kalaan.

Ensimmäisenä saa kunnian aloittaa Il Secchio, jonka terassi täyttyi jo seitsemän aikaan illalla siinä määrin, että ruokailijoiden täytyi olla turisteja suurimmaksi osaksi. Tässä ravintolassa söimme runsaimman illallisen, sillä otimme pääruuan lisäksi myös alkuruuat ja jälkiruuan.

Alkuruuaksi otimme perinteiset bruschettat tomaattiversioina ja ne olivat ihan hyvät. Eivät mitään järisyttäviä, mutta ihan peruskamaa. Pääruuaksi tilasin lempparini spaghetti di pomodoro ja se oli varsin hyvä ja parmesaania sai annostella ihan itse (päinvastoin kuin Sisiliassa joskus) eikä kukaan käynyt hakemassa juustoa pois kesken ruokailun (kuten Sisiliassa joskus).
Jälkiruuaksi piti tietenkin tilata tiramisu ja onneksi tilasimme vain yhden yhteisen, sillä pala oli valtavan kokoinen. Mutta koska kyseinen jälkiruoka oli todella hyvää ja hyvin kostutettua, oli iso pala vain plussaa.Tilasimme ruokailun oheen myös puolen litran pullon talon viiniä, joka oli hassussa, meidän kossupulloa muistuttavassa pullossa. Naureskelimme pullolle vielä pitkään. Itse viini ei ollut kovin hyvää ja se oli ihmeellisen lämmintä, jopa kuumaa. En ole kovin viiniasiantuntija, mutta en ole kyllä koskaan tavannut kuumaa viiniä.Ravintolan hintataso oli varsin miellyttävä, sillä kaksi bruschettaa, kaksi pastaa, tiramisu, viini ja litran vesipullo maksoivat yhteensä 27e. Ruuan ulkonäkö ei ollut mitenkään silmiä hivelevää, mutta maku oli ihan hyvä, tosin talon viiniä en toiste tilaisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti