lauantai 14. heinäkuuta 2012

Il Condor

Il Condor sijaitsee ihan Il Secchion naapurissa, tien toisella puolella. Olimme tsekanneet ravintolan ruokalistan jo aikaisemmin ja todenneet hintatason samaksi, kuin Il Secchiossa. Ravintolalla oli kuitenkin pieni yllätys varallemme, tai ei niinkään ravintolalla vaan omilla valinnoillamme.

Päädyimme tilaamaan jälleen pastaa, sillä naapuripöytään kannettiin varsin herkullisen näköinen spaghetti bolognese juuri, kun saimme menut käsiimme. Ei siinä voinut enää muuta, kuin tilata ensimmäisen kerran ravintolassa sitten lapsuuden bolognesekastiketta (joka siis tässä ravintolassa oli bolognesea eikä ragúa, kuten viereisessä). 

Emme tilanneet pääruuan lisäksi tällä kertaa mitään, sillä meillä oli jopa vähän kiire katsomaan Italia-Espanja loppuottelua, emmekä vielä tienneet edes minne kauas olisimme menossa. Tilasimme siis vain juomat, kokiksen ja ison oluen. Tässä kohtaa se yllätys osittain tulikin, kalja ja kokis kun on hintavampaa kuin viini ja vesi, joten jos olimmekin luulleet pääsevämme halvemmalla kuin naapurissa, koska pääruuat ja jälkiruoka jäi uupumaan, niin toisin kävi.

Lisäksi pöytään kannetut leivät, jos niitä edes pienen murun maistaa, maksavat sen jälkeen useamman euron. Minä kyllä tiesin tämän, tuttu juttu esim. Espanjasta, mutta en ehtinyt varoittaa toista osapuolta, että se puraisu kuivasta leivänpalasta maksaa laatuun (ja määrään) nähden suorastaan maltaita.Itse pasta oli ihan ok, mutta huomasin, että tilaan syystä pastan yleensä tomaattikastikkeella: bolognesessa tomaatin maku ei ole niin syvä, ei tarpeeksi syvä tomaattihullulle. Annokset oli kyllä kauniisti aseteltuja ja niiden pintaan oli sulatettu uunissa ohut juustokuorrutus, siitä plussaa!

Laskumme oli 27e ja mielestäni olimme saaneet samalle summalle paremmin vastinetta Il Secchiossa. Tosin pitäisi itsekin tietää, ettei Italiassa budjettimatkailijan kannata tilata olutta ja kokista, sillä viini on halpaa (tosin joskus myös pahaa).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti