keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Gelato, italialainen jäätelö

Lupasin ennen Italian reissuamme syödä mahdollisimman paljon jäätelöä. Minulla on aina aikomuksena testata mahdollisimman paljon makeita herkkuja, mutta jostain syystä saldo jää aina harmittavan pieneksi. Yksi syy on se, ettei makealle syötävälle tunnu löytyvän koskaan oikeaa hetkeä, sillä aina on joko liian nälkä tai sitten liian täysi olo. Tällä kertaa onnistuin mielestäni hyvin: kolme jäätelöä ja pari muuta herkkua!

Vihreä omena + kirsikka
Kookos + mansikka

Olen syönyt italialaista jäätelöä aikaisemminkin, mutta koskaan se ei ole maistunut niin hyvälle, kuin heinäkuisessa Roomassa. Helle vaikuttaa varmasti asiaan, sillä jäätelöä tekee erityisen paljon mieli jo kylmyyden takia. Mutta ei sitä voi kieltää, etteikö italialaisen jäätelön maut ole maailman parhaita. Päätinkin, etten syö enää koskaan jäätelöä muualla kuin Italiassa ;)

Onneksi Roomasta löytyy jäätelöbaareja jokaiselta nurkalta, joten jossakin vaiheessa tulee pakostakin juuri se oikea hetki syödä jäätelöä. Annoskokoja on yleensä useita ja halvimmillaan pienen kupin jäätelöä sai mukaan 2e:lla (paikan päällä syötynä on yleensä kalliimpaa). Usein pieneenkin kokoon saa valita kahta eri makua, isompaan useampaakin. 

Tiramisu ja melooni

2 kommenttia:

  1. Oispa sellanen gelato-buffee, jossa sais maistella kaikkee vähän ja valkata suosikkimaut :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi niinpä! Valinta on aina niin hankala, että ois hyvä, jos ois enemmän kokemusta ja näkemystä ;)

      Poista