torstai 26. heinäkuuta 2012

Blogipiknik ja norjalaiset voileivät

Eilen vietettiin kesän kulinaarista juhlahetkeä, kun oululaiset ruokabloggaajat kerääntyivät Ainolan puistoon piknikille. Tai ainakin melkein. Tietenkin sade alkoi samalla kellonlyömällä kuin piknikin virallinen huopien levitys olisi tapahtunut, joten retkieväät kiikutettiin (Diplomi-)insinöörin residenssiin. Eikä se makua haitannut, vaikka kaikki olivat pettyneitä Suomen kesään. 

Insinöörin lisäksi piknikkiin osallistuivat Kokkeillaan, Kokit ja Potit, Pastanjauhantaa, Aina nälkä, Ghetto Gourmet, Peruspöperöä ja Sokerikukkasia. Kaikki olivat tehneet vaikka mitä ihania herkkuja, joiden ohjeita odottelen taas kerran kieli pitkällä ilmestyväksi blogeihin.

Tässä piknikin kuvasatoa, ilman tietoja kuka teki mitäkin, kun olin taas kerran niin pää pyörällä herkkupöydän ääressä, että ihan kaikki ei tallentunut kovalevylle.
Itse tein piknikille tietenkin sandwichejä, joihin oli jotkut muutkin päätyneet. Omat sandwichini kalpenivat kyllä muiden vastaavien rinnalla, tai sitten omatekemät ruuat vaan ei koskaan ole niin hyviä kuin muiden. Koska idea leipiin on saatu paluumatkalla Rooma-Helsinki Norwegianin koneessa olleesta asiakaslehdestä, niin nimesin (jälkikäteen) nämä norjalaisiksi leiviksi. Tuskin näissä oikeasti on mitään norjalaista ;)Aloitin paahtamalla vaaleita paahtoleipiä. Levitin leivälle aiolia (ohje myöhemmin), lätkäisin päälle ilmakuivattua kinkkua, cosmopolitan-salaattia ja mozzarellaa. Sitten voitelin keskimmäisen leipäpalan molemmin puolin kevyesti aiolilla. Keskipalan päälle laitoin chorizo-siivun, rukolaa ja tomaattisiivuja, ja sitten kolmannen paahtoleivän, jota oli myös kevyesti sivelty aiolilla. Leikkasin leivät neljään osaan, jotta paloista ei tulisi liian suuria.

6 kommenttia:

 1. Norjalaiset :) Oli maa mikä hyvänsä, niin tajuttoman herkullisiahan nuo olivat! Ja vaikka leipiä oli monenlaisia, niin kaikki tyystin erilaisia keskenään. Ja hyviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi olivat erilaisia, ja tosiaan kaikki herkullisia (omiani en kyllä varsinaisissa bileissä maisanut, niin kuin taisin mainostaakin ;). Kyllä oli masu taas niin täynnä herkkuja!

   Poista
 2. Kaikki leivät olivat tosiaan omaa luokkaansa, joten mitään päällekkäisiä makuelämyksiä ei hirveästi ollut! Herkkuja kaikki tyynni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että maistui :) Oli kyllä pöytä täynnä kaikenlaisia herkkuja!

   Poista
 3. Voi että, nyyh! Kylläpä vieläkin korpeaa ihan älyttömästi, että en ennättänyt piknikille mukaan. : ( Olisi ollut niiiiiin huippua päästä maistelemaan kaikkia noita herkkuja ja tutustumaan teihin kanssabloggaajiin. Ajankohta vain oli itselleni vähän huono ja niinhän siinä sitten lopulta kävi, että jouduin jättämään tapaamisen väliin, vaikka Baileys-mutakakun aineksetkin oli tullut jo valmiiksi hommattua. Mutta jospa parempi tuuri ensi kerralla! : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi kyllä ollut tosi kiva tavata ja vieläpä näiden kaikkien ihanien herkkujen ääressä! Ja Baileys-mutakakku kuulostaa taivaalliselle. Lupaa, että teet sitä joskus vielä meille :) Kyllä näitä miittejä vielä tulee onneksi! Tosiaan parempi tuuri seuraavalla kerralla :)

   Poista