sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Aioli ja hampurilaiset grillissäEttä voikin ihmisellä mennä niinkin helpot jutut kuin sämpylät pieleen juuri, kun on tarkoitus grillata niin että on vieraitakin todistamassa sitä fiaskoa. Onneksi lähikauppa auttaa hädän hetkellä eikä hampurilaisia tarvitse syödä ilman sämpylöitä. Tosin valmiit hampurilaissämpylät on kuivia ja mauttomia kuin mitkä, mutta ei auta itku markkinoilla, jos meinaa oikeasti tarjota muutakin kuin pihviä mausteilla.

Sämpylät tein siis tällä pehmeiden perunasämpylöiden ohjeella, josta viimeksi tuli todella hyvät sämpylät kanaburgereihin. Nyt sämpylät eivät jostain syystä kohonneet yhtään vaan jopa laskivat uunissa ja olivat lättäniä kuin rieskat. Hyviä kylläkin, mutta eivät hampurilaisiin soveltuvia.

Pihvit tein hyvin yksinkertaisesti (8 isoa pihviä): 800g jauhelihaa, 2 kananmunaa, 2tl suolaa ja iso kasa mustapippuria. Kaikki sekaisin, jääkaappiin joksikin tunniksi miettimään ja sitten hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Paistoin pihvit grillissä parilalla, jota olin hieman sivellyt öljyllä. Kun toinen puoli pihvistä oli kypsä, käänsin sen ja lätkäisin päälle siivun cheddaria (siis oikeaa, ei sitä sulatejuustoa). Pihveistä tuli todella hyviä ja onnistuneita koostumukseltaan. Ja tarkoituksella näin yksinkertaisia.Hampurilaisiin tuli väliin salaattia, sipulia, tomaattia, suolakurkkua, amerikkalaista sinappia, ketsuppia ja aiolia.

Aioli: laita kulhoon 2 munaa, 2rkl valkoviinietikkaa, 1tl suolaa ja 3 pientä kynttä raastettua valkosipulia.   Ala sekoittaa sähkövatkaimella ja lisää yhteensä n. 5dl oliiviöljyä ohuena nauhana. Aiolista ei tarvitse tehdä ihan tönkköä, sillä se jähmettyy hiukan vielä jääkaapissa. Lisäksi tarjolla oli dippailuvihanneksia ja dippinä yksinkertainen homejuustodippi (pehmeää aurajuustoa sotkettuna kermaviiliin).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti