sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Aamupalalla Berliinissä: Cafe Rosalyn

Urbaanit aamupalat vaihtuivat yhtenä aamupäivänä viipyilevään nautiskeluun Prenzlauer Bergissä. Kävelimme pitkin Kastanienalleeta, jonka varrelta löytyy useampikin aamiaista tarjoava kahvila. Olimme alustavasti ajatelleet An einem Sonntag im August -nimistä paikkaa ja sen aamiaisbuffeeta, mutta koska paikka sijaitsi niin lähellä metroasemaa ja jouduimme vielä sulattelemaan ensimmäistä aamupalaamme, pikaista juustokroisantin puolikasta, päätimme kävellä katua eteenpäin.

Lopulta huomasimme söpön pikkukahvilan, jonka aamupalojen nimet houkuttelivat reissaajia, sillä ne olivat eri kaupunkin nimiä. Otimme tietenkin Berlin-aamupalan, joka maksoi 6,50e (+ appelsiinimehu n. 2e). Edullisempia vaihtoehtoja olisi ollut esim. Paris-aamupala, joka tietenkin sisälsi hieman vähemmän mahantäytettä.
Istuskelimme ulkopöytiin ja pääsimme seuraamaan ohi kulkevia ja pyöräileviä ihmisiä ja heidän irrallaan juoksevia koiriaan (Berliinissä koirat ovat lähes poikkeuksetta irrallaan). Saimmekin katsella rauhallista katuvilinää muutaman tovin, sillä aamupalalautaset eivät tulleet mistään liukuhihnalta.

Odottaminen palkittiin runsailla eväillä, sillä lautasella oli kahden sämpylän lisäksi leikkeleitä (ilmakuivattu kinkku ja salami), juustoa, tuorejuustoa, voita, salaattia ja vihanneksia, kirsikkatomaattisalaattia balsamicon kera, keitetty kananmuna, marjoja ja hedelmiä. Varsin monipuolinen aamiainen siis! Ja hyvä, todella hyvä :)
Rosalyn sijaitsee osoitteessa Kastanienallee 90 ja siellä on tarjolla aamupalan lisäksi muita kahvilatuotteita, kuten kakkuja. Paikka ei ole varmasti Berliinin halvimpia, mutta suomalaisen kukkaroa korkeammat hinnat eivät merkittävästi hetkauta. Ja hintavamman aamupalan voi budjettimatkailija kompensoida syömällä seuraavaksi kebapia, joka maksaa yli puolet vähemmän ;)

2 kommenttia:

  1. Todella houkuttelevan näköinen setti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiks ookin! Kuvassa jää piiloon mustikat, kirsikka, banaaninpala ja omenanpala, kaikkia oli kivasti tarjolla vähän :)

      Poista