perjantai 1. kesäkuuta 2012

Voileipäkakku kinkusta

Ja niin vaihtui toukokuu kesäkuuksi ja hävikkiteemailun loputtua aiomme suunnata tänään Stockalle ja ostaa korin täydeltä erilaisia herkkuja! Tosin lupaan, että niistä ei mikään ehdi jäämään hävikiksi ;). Ja hävikistä herkuksi on meillä jatkuva kantava idea, joten kyse ei ollut elämää mullistavasta kitukuukaudesta vaan elimme hyvin normaalisti. Aina on kuitenkin hyvä olla tekosyitä herkutteluun!

Ja eilen tekosyitä piti keksiä lisää, sillä meillä ei ole yhtiäkään juhlia tiedossa viikonloppuna, missä pääsisimme juhlapöytään nauttimaan lakkiais- tai muistakaan herkuista. Epäreilua, mutta toisaalta voimmehan tehdä juhlaruokia itsellemme ja kuristavien kravaattien ja puristavien korkokenkien sijaan nautimme näitä verkkarit jalassa kotisohvalla. 

Voileipäkakku on klassikko, johon ainakaan minä en ole kyllästynyt. Harmikseni minulla ei ole juurikaan ollut viime aikoina mitään juhlia, jossa voileipäkakulla pääsisi herkuttelemaan. Sama juttu kuin makeiden kakkujen kanssa: jos ei ole juhlia, pitää tehdä juhlat kakkua varten. Hyvä syy juhlia on esimerkiksi kesän alkaminen (oli sää sitten mikä tahansa, mutta jos kalenteri näyttää kesää, niin kyllähän kaikki muutekin juhlat menee kalenterin eikä sään mukaan...).Tykkään, että voileipäkakussa on sekä ruis- että vaaleaaleipää. Tähän kakkuun tuli kolme paahtoleipäkerrosta ja kaksi ruisleipä. Lisäksi kakku pitää olla kostutettu hyvin, ettei se ole kuiva ja mauton, mutta toisaalta liika kostuttaminen pilaa kakun täydellisesti. Minulla kakut jää yleensä liian kuiviksi, mutta tällä kertaa tuli nappisuoritus.

Täyte 1: 100g kinkkua pienenpieneksi silputtuna, 1 grillattu (säilyke)paprika pienittynä, 3-4rkl amerikankastiketta, 1/3 purkkia kermaviiliä. Sekoita.

Täyte 2: 100g kinkkua pienenpieneksi silputtuna, amerikankurkku- tai suolakurkkuviipaleita pienittynä ja 2/3 purkkia kermaviiliä. Sekoita.

Kostutus: lihaliemi.

Kuorrutus: Maustamatonta tuorejuusto, jota on ohennettu lihaliemellä.

Koristelu: keltaista paprikaa ja ruohosipulia.


Nyt syömmekin sitten tätä kakkua pari päivää lounaaksi ja illalliseksi ;) Seuraavalla kerralla kokeiluun menee kreikkalaisteemainen voileipäkakkurulla, jota olen tehnyt joskus aikaisemmin. Sopii kesään!

3 kommenttia:

  1. Onpa hyvännäköinen kakku! Minä en ole tehnyt ikinä voileipäkakkua, ellen aivan ole muistiani menettänyt. Mutta juhlissa kyllä mielelläni sitä aina otan, kun vain on tarjolla.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Me syödään nyt neljättä päivää tätä ja voi olla, että voileipäkakkukiintiöni alkaa nyt olla täysi :)

    VastaaPoista