keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Tallinna: Oliver

Tallinnan minilomamme ensimmäinen ravintola, Oliver vanhassakaupungissa valikoitui aika lailla satunnaisesti. Kyseisen ravintolan ruokalista taisi olla ensimmäinen, jota menimme tutkimaan ja vaikka olimme isohkolla porukalla liikkeellä, olivat kaikki yllättäen yhtä mieltä siitä, että menisimme syömään sinne. Ehkä meitä kaikkia houkutteli sopivalle lounasruualle kuulostavat vaihtoehdot, kuten salaatit, keitot ja pikkunaposteltavat.

Ravintolalla oli kiva pieni sisäpihan terassi, mutta koska aikaisemmin oli satanut, oli tuolit ja pöydät vielä hieman märkiä. Suuntasimme siis sisälle kellarikerrokseen ja ravintola osoittautui viihtyisäksi, muutamien pöytien per huone täyttämäksi kellarimaiseksi tunnelmaravintolaksi. 


Päätimme tilata yhteiseksi alkupalaksi muutaman annoksen ruissipsejä valkosipulidipillä. Sipsit osoittautuivat yllättävän isoiksi ja melko paksuiksi, mutta hyviä ne olivat, erityisesti sen dipin kanssa (jossa oli myös jotain yrttiä mukana, näytti ehkä tillille, mutta mausta en ole varma kun se hieman peittyi muuhun).Pääruokavaihtoehtoja oli monia hyviä, mutta jotenkin kummasti päädyimme kaikki caesar salaattiin, jota en ole muuten koskaan syönyt ulkomailla (syystä että yleensä joku paikallisempi vaihtoehto on ollut houkuttelevampi). Salaatti oli todella hyvää ja kanapalat oli täytetty pestomaisella mössöllä. Juuri sopiva lounas ja olimme erittäin tyytyväisiä valintaamme :)Pullo valkoviiniä maksoi Oliverissa 20e, joten päädyimme ottamaan koko pullon yksittäisten lasien sijaan. Hintaa lounaalle tuli alkupalan, pääruuan ja viinin kanssa 14e, eli vanhankaupungin hinnaksi pääsimme mielestäni edullisesti ja ruoka oli laadukasta.

Ps. Aikaisemmin olin muistinvaraisesti kirjoittanut ravintolan nimen olevan Oscar! Oikea nimi on siis tämä Oliver, joka lukee tekstissä tästä eteenpäin :)


7 kommenttia:

 1. Hei,
  kertoisitko kyseisen ravintolan osoitteen mikäli muistat, olen yrittänyt löytää tietoa netistä, mutta jostain syystä en löydä Oscar ravintolaa Vanhasta kaupungista.
  Kiinnostuin juttusi perusteella paikasta.
  Ystävällisin terveisin
  Ille

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Ille!

   Onneksi minulla on vielä vanhankaupungin kartta säilössä, joten yritetäänpä tulkata siitä ;) Varmaa osoitetta en siis tiedä, mutta kuljimme vanhankaupungin portista sisään Masumägin kohdalta ja Viru-tietä kohti Raekoja Platsia. Muistaakseni Sauna-katu oli ennen ravintolaa ja ravintola sen jälkeisessä korttelissa, oikealla puolella tulosuunnasta katsottuna :) Ravintolalla ei ole terassia kadulla, vain nimi ja ruokalistat ja sinne mennään sisälle sisäpihan kautta, missä on myös patio, jolla voi istua. Jospa näillä ohjeilla löytäisit perille :)

   Mukavaa Tallinnan lomaa!

   Poista
  2. Oho, kirjoitusvirhe, siis Musumägi :D

   Poista
 2. Hei,
  kiitos nopsasta vastauksesta, lähden huomenna viikoksi Viron puolelle, joten on aikaa etsiskellä ravintolaa.
  Luin myös juttusi Kalamajasta, Kalamaja on ihana alue, asunnot ovat tosin kalliita, ja virolaisten keskuudessa Kalamaja on nykyään suosittu asuinalue. Siellä on myös kiva puistoalue, missä voi viettää lämmintä kesäpäivää vaikka eväiden kanssa.
  Ille

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsi, viikossa kerkeää vaikka mitä! Kalamaja on mielenkiintoinen ja seuraavalla kerralla pitää kyllä vierailla puistossakin (ja monessa muussa paikassa). Melkein tekisi mieli käydä heti uudelleen Tallinnassa :)

   Poista
 3. Hei Heidi,

  ethän vain ole vieraillut Restoran Oliver'ssa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Nyt piti mennä ihan tarkistamaan valokuvista, sillä kuvasin ravintolan oven, mutta en kirjoittanut nimeä ylös. Ja siis olet oikeassa, Oliver se oli sittenkin!! Voi apua, miten olen voinut muuttaa sen päässäni Oscariksi?? Kiitoksia tiedosta, pitänee korjata heti teksiin!

   Poista