torstai 7. kesäkuuta 2012

Romesco-kanaburgerit grillissäVoi vitsi, että tein hyviä kanaburgreita grillissä. Ja tää oli siis toinen kerta, kun grillaan pääkokkina, eli toistaiseksi menee niin hyvin, että uskon meistä tulevan vanhan kunnon grillin kanssa vielä kesän parhaat kaverit :) 

Romescokastiketta oli vielä jäljellä edellisestä ruuasta ja mieli alkoi halajamaan gourmetburgeria. Lisämausteeksi tein hillottua punasipulia ja parmesaanin ostin ihan kaupasta. Gourmetburgerissa pitää tietenkin olla omatekemä sämpylä ja ohje tulee ihan pian (pehmeät perunasämpylät).

Tein hillotun punasipulin noin 10 tuntia ennen varsinaista käyttöä (lämmitin sen uudelleen). Pilkoin yhden punasipulin kattilaan ja kaadoin perään muutaman ruokalusikallisen rypäleviinietikkaa, hieman oliiviöljyä ja tilkan vettä. Maustaminen tapahtui suolalla ja pippurilla. Keittelin punasipuleita kattilassa noin 15min, jonka jälkeen lisäsin noin 0,5dl hillosokeria. Keittelin vielä muutaman minuutin ja jäähdytin sen jälkeen.

Kanapihvit: Sekoita 500g broilerin jauhelihaa, 2 kananmunaa, 1tl suolaa, 1tl kurkumaa, 1tl currya (itsellä mango&currya), 1tl oreganoa, 1tl savustettua paprikaa, 1tl valkosipulijauhetta ja 1tl mustapippuria. Muotoile neljäksi tai viideksi isoksi pihviksti öljytyillä käsillä ja paista grillissä molemmin puolin niin pitkään, että on varmasti kypsää. 

Ihme kyllä, nämä pihvit pysyivät kasassa loistavasti, vaikka pannulla paistettaessa kaikki yleensä murenee pieneksi sipullukseksi. Me like grilli!!

Hampurilaisten väliin tuli siis romescokastiketta, parmesania ja hillottua punasipulia. Sämpylät lämmitettiin tietenkin grillin parilalla, niin saivat kivan grilliristikon. Ovat ehdottomasti mun lempparia -tagin arvoisia! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti