torstai 21. kesäkuuta 2012

Rapeat vohvelitEdellisen vohvelipostauksen kommenttiosastolla kyseltiin tekemieni vohveleiden rapeuden perään. Vaikka reseptit olivat erilaisia, ei niistä kumpikaan ollut toistaan rapeampia, sillä kummatkin vohvelit olivat pehmeitä. Alkoi ihan mietityttämään, että mitenhän niitä rapeita vohveleita tehdään.

Törmäsin Makunautintoja Mimmin keittiöstä -blogissa rapeiden vohveleiden nimellä olevaan ohjeeseen. Voin määrä hirvitti heti aluksi ja puolitinkin voin osuuden ensimmäisessä kokeilussani. Vohveleista tuli rapeampia, mutta jäi mietityttämään, että onko voin määrällä todella niin suuri merkitys. Seuraavalla kerralla käytin voita ohjeen määräämän verran (tein kylläkin puolikkaan taikinan, se on riittävästi ja vähän liikaakin kahdelle ja yhdelle koiralle). Vohveleista tuli ihanan rapeita! Tosin lykkäsin omani päälle kermavaahtoa ja mansikoita, joten rapeus kärsi hieman...

Vohvelit 6kpl: Sulata 125g voita ja jäähdytä. Sekoita 3dl vehnäjauhoja ja 0,5tl leivinjauhetta. Sekoita jauhojen joukkoon 3dl maitoa ja sulatettu voi. Vatkaa tasaiseksi taikinaksi. 


2 kommenttia:

  1. Vohveleissa on se hankaluus, että jos ne pinoaa päällekkäin, ne melkein aina menettävät rapeutensa ja tulos on sitä entisaikaista tiskirättiä muistuttava rakenne. Jos saisi vohvelin aina suoraan raudasta lautaselle, rapaus ei ehtisi vähempivoisissakaan vohveleissa lähteä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on! Olikin melkoinen puuha, kun aluksi yritimme syödä vohvelit siinä ajassa, kun seuraavat paistuu. Ja sitten otimme vaan useamman lautasen käyttöön, ettei tarvitsisi asetella niitä päällekkäin :)

      Poista