perjantai 15. kesäkuuta 2012

Kreikkalainen ravintola Artemiz (Tallinna)

Kuten aikaisemmin kerroin, pääsimme syömään Tallinnan minilomallamme sekä hyvää, erinomaista että huonohkoa ruokaa. Cafe Matildan ja ravintola Oscarin mukavien kokemusten jälkeen oli vuorossa se huonohko ravintola. Ja se oli kreikkalainen ravintola nimeltä Artemiz vanhassakaupungissa.

Olimme huomanneet illallisravintolamme jo aikaisemmin päivällä, sillä se sijaitsi Imagen suositteleman intialaisen Bollywoodin naapurissa. Olimme ihan kahden vaiheilla menisimmekö syömään kyseiseen intialaiseen vai tekisikö mielemme sittenkin kreikkalaista. Päädyimme kreikkalaiseen, vaikka ravintola olikin ihan tyhjä, mikä on yleensä huono merkki. Aluksi ajattelimme, ettei ole vielä varsinainen illallisaika ja olemme suomalaisina syömässä ihan liian aikaisin, mutta sitten muistimme kellon olevan yli kahdeksan, eli olimme liikkeellä yleismaailmalliseen illallisaikaan.

Vaikka paikka oli tyhjä, oli siellä muutama varattu-kyltillä varustettu pöytä. Ehkä ne olivat laitettu vain hämäykseksi, sillä vietimme ravintolassa parisen tuntia eikä pöytiin tullut ketään. Lisäksi saimme itse toisen näistä varatuista pöydistä, kun seurueemme mahtui vain yhteen ravintolan pöydistä.

Päädyin tilaamaan kanaa grillatuilla kasviksilla, pitaleivällä ja vinegrettikastikkeelta. Aluksi vaikutti siltä, että annos olisi ihan hyvä ja kivasti grillatunmakuinen. Mutta sitten alkoi tökkiä. Annos oli kuorrutettu jollakin (kuivalla) yrttiseoksella, eivätkä muut maut päässeet oikein esille. Emme kukaan muistanut törmänneemme tällaiseen yrttihässäkkään missään päin Kreikkaa. Lisäksi vinegrettikastike ei ollut kovin kreikkalainen lisä ja sekin maistui annoksessa ihan liikaa. Sama juttu toistui pöytäseurueen muillakin jäsenillä ja tietyn pisteen jälkeen ruokaa sai syötyä vain nälkäänsä, ei nauttiakseen siitä.Ruoka oli siis meille pettymys ja hintaansa nähden vielä isompi sellainen. Annos maksoi 14e ja lasillinen pahahkoa kreikkalaista valkkaria 5,50e, mikä on Tallinnan hinnaksi melko kallis (tätä samaa viiniähän saa Kreikassa tuolla hintaa tai halvemmalla jo kokonaisen ruukullisen!). Vaikka ravintolassa ei ollut muita, tuntui laskun jakaminen erikseen työläälle jutulle, mutta saimme lopulta erilliset laskut. Odotimme myös ruokiamme ihmeellisen kauan. Ei kyllä tulisi mentyä toista kertaa. Lisäksi huomasimme lähtiessä, että naapurin Bollywood oli ihan täynnä! Ehkä pitäisi uskoa enemmän lehtiä...

2 kommenttia:

  1. Tietääkseni ei ole enää toiminnassa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tiedosta! En kyllä oikeastaan ihmettele, ei ollut kovin kummoinen paikka, harmi kyllä :(

      Poista