torstai 10. toukokuuta 2012

TonnikalasandwichUhkaako pakkasessa olevat paahtoleivänpalat olla kuivahtaneita? Minulla leipä siirtyy usein pakkasen kautta roskiin (tosin meillä ei syödä leipää kovin usein), sillä monta kuukautta pakkasessa virunut leipä maistuu yksinkertaisesti pahalle. Ennen kuin näin pääsi käymään, otin työn alle käyttää jo hieman kuivahtaneita paahtoleivän palasia, sillä tekisin niille täytteeksi tonnikalamössön, joka kostuttaisi leipiä samalla. Joskus olen tehnyt pakasteleivästä voileipäkakun. Sekin toimi hyvin. Näissä sandwicheissä päästiin myös eroon kapriksen ja hillosipulipurkin jämistä, vaikka ne ihan hyvin säilyvätkin jääkaapissa.

Tonnikalamössö: purkki vaaleaa tonnikalaa pieninä paloina, majoneesia tarpeen mukaan, 1tl dijon sinappia, silputtua ruohosipulia, pilkottuja kapriksia, pilkottuja hillosipuleita, hiema suolaa, pippuria ja limepippuria.

Sekoita kaikki ainekset keskenään mukavan pehmeäksi mössöksi ja täytä leivät. Voit leikata leivistä reunat (tosin sitten ne menee haaskiin, ellei niitä esim. syötä koiralle...). Leikkaa leivistä kolmioita ja jos haluat vielä pienempiä esim. porukalla naposteluun, niin leikkaa vielä kerran kahtia, niin saat pieniä kolmioita. Laita cocktailtikku keskelle, niin leipä ei hajoa.

2 kommenttia:

  1. Nam! Ihanat voileivät, olen tonnikala fani!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä voisin tehdä useamminkin tonnikalaa, kun sitä on helppo tehdä yhdelle. En tiedä miksi unohdan sen aina kaupassa! :)

      Poista