perjantai 18. toukokuuta 2012

Fajitas de PolloOlen nyt tehnyt fajitaksia kahdella eri tavalla, sillä perinteisellä meksikolaisella ja omalla helpolla ja valmisruokamaisemmalla. Hyviä puolia perinteisissä meksikolaisissa on tietenkin niiden maku, mutta mielestäni koostumus on lihan osalta hieman kuivahko ja lisäksi lihat jäähtyvät alta aikayksikön ja jo toisen fajitaksen kohdalla täytteet ovat liian kylmiä. Helpoissa valmisruokamaisissa on tietenkin huonona puolena teollinen maku (esim. valmis salsa), mutta toisaalta jauhelihamössö pysyy kuumana ja on ihanan tahmeaa.

Yhdistettään siis nämä kaksi ja sen lisäksi tehdään kerrankin fajitaksia kanasta. Ja saadaan varsin hyvät ruuat! Tällä kertaa päälisukkeena oli siis kana, jota haudutettiin kerman jämissä ja saatiin sitä myötä mehevämpi ja muutenkin kastiketta ympärille. Tortillaletut tein taas itse ja muina täytteinä oli aina niin ihanaa guacamolea ja pebreä.

Pilko kanafileet pienemmiksi paloiksi ja ruskista niitä pannulla. Lisää ruokakermaa noin 1dl ja mausta esim kanafondilla, vähän ketsuppilla ja makealla sinapilla sekä pippurilla. Lisää lopuksi vuohenjuustoa maun mukaan ja anna sen sulaa kastikkeeksi.

Pebren ohje täältä, guacamolen täältä ja tortillalettujen täältä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti