perjantai 11. toukokuuta 2012

Chili Fries with Cheese SauceTaas yksi jenkkien diner-ruoka. Chiliranskikset ei nimestään huolimatta ole tulisesti chilillä maustetut, vaan chiliosuus on jauhelihamössö ranskalaisten päällä. Näin pystyy siis tuunaamaan perus pakasteranskalaiset, jos niihin joutuu joskus turvautumaan. Maistuvat ihan erilaisille, kuin pelkät uunissa paistetut versiot!

Tein ensin cheddar-kastikkeen yksinkertaisesti laittamalla kattilaan ruokakermaa ja pilkkomaan sekaan cheddar-juustoa (jääkaapista löytyi sulatejuustoversiota). Sitten vaan kattila kuumenemaan, niin että juusto sulaa. Kannattaa sekoittaa koko ajan. Keitä hieman, että kastike vähän sakeutuu (se sakeutuu enemmän vasta jäähtyessään).

Laita ranskalaiset ohjeen mukaan uuniin ja mausta lopuksi ranskanperunamausteella.

Jauheliha: Paista pannulla sipulisilppua ja chiliä (minulla jalapenoa). Lisää joukkoon jauheliha ja ruskista. Mausta jauheliha ketsupilla ja hieman sinapilla.

Kokoa annos: aseta ranskikset alimmaiseksi, kaada juustokastike päälle ja kaikkein päällimmäiseksi jauheliha. Laita astian reunalle tarvittava määrä haarukoita :)

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Eiks ookin! Jenkeissä kaikkeen lisätään ripaus syntisyyttä ;)

      Poista