sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Makea Dubai

Ja vielä jatkuu. Nimittäin makeiden herkkujen vuoro Dubain reissusta! Niitä oli harmillisesti vain muutama, vaikka aikomuksena oli kerrankin kokeilla myös jälkiruokia ja muita makeita herkkuja. Jotenkin vaan valitsen aina suolaisen ruuan makean sijaan, eli jos tulee nälkä, niin pitää syödä jotain suolaista ja sen jälkeen ei enää jaksa makeaa.

Olin aikaisemmin hehkuttanut käyväni Magnolia Bakeryssa, joka jäi harmillisesti väliin New Yorkin reissulla, ja tämä aikomus toteutuikin. Tosin, nautinto ei ollut ehkä ihan niin suuri, kun olin etukäteen haaveillut. Ensinnäkin etsimme kahvilaa kiireessä, sillä meillä oli liput varattuna Burj Khalifaan ja ne on aina tietylle kellonlyömälle. Tiesimme kuitenkin, että tornista paluun jälkeen joudumme suorastaan juoksemaan jonnekin ravintolaan, sillä niin nälkäisiä siihen aikaan olisimme.

Etsimme siis Magnolia Bakerya valtavasta Dubai Mallista ja vaikka meillä oli kartta, niin emme millään huomanneet kyseistä kahvilaa. Seisoimme itsepintaisesti ruudussa G7 (tai mikä nyt olikaan) ja kirosimme kartan olevan väärässä. Kunnes mies kysyi Bloomingdalesia osoittaen, että oisko se tuo. No olihan se. Ja olinhan etukäteen lukenut, että kyseinen bakery sijaitsee siis Bloomingdalesilla tässä tapauksessa...Sisään siis tavarataloon, jonka ovien vieressä kuppikakkutaivas avautui! Ensimmäinen pettymys oli kuitenkin varsinaisen kahvilatilan puuttuminen. Lähinnä näytti siltä, että tiski oli heitetty keskelle tavarataloa ja leivoksia tuli nauttia hyllyjen välissä lymyillen. Tosi nautinnollista! Sitten huomasimme muutaman pöydän ja tuolin alueen vieressä ja pienen järjestelyn jälkeen meillä oli pieni pöytä ja kaksi tuolia tavaratalon hulinassa.

Kävin valitsemassa kaksi kuppikakkua ja päädyin porkkanakakkuun (varma valinta) ja hummingbirdiin, jossa oli ainakin ananasta ja pecanpähkinää. Valinnat näyttivät pliisuille, mutta maistuivat todella hyville. Olin kuitenkin mielessäni hehkuttanut eri pastellinväreissä loistavia yksilöitä, joten jäi hieman harmittamaan, että tiskissä ei ollut juurikaan näitä vaihtoehtoja. Lisäksi ne pakattiin pahvilaatikkoon (minulta ei edes kysytty, että syönkö paikan päällä) ja tulikuuma kahvi lykättiin pahvimukiin. Sen lisäksi, että oma tunnelmamme oli kiireinen, jouduimme syömään kuuluisat kuppikakut hälinän keskellä pahvilaatikosta...Baskin-Robbinsin jäätelöä olin kokeillut aikaisemmin Intiassa, joten onneksi maltoimme kerran pysähtyä kyseiseen jäätelöbaariin. Valinta eri makujen ääressä oli vaikea ja koska jouduimme hieman odottamaan vuoroamme, kerkesin muuttaa tilaustani ainakin kolmesti. Päädyin lopulta melko tavanomaisen kuuloiseen Mango Maniaan, mutta valinta osoittautui todella hyväksi. Mies otti muistaakseni suklaamoussejäätelöä ja hyvää oli sekin.Pyhä aikomuksemme oli syödä myös italialaista jäätelöä, jota oli tarjolla jokaisessa ostoskeskuksessa, mutta jotenkin sekin jäi. Sen sijaan kokeilimme Shake Shackilla heidän Ski Dubai -nimistä pehmistä, jossa oli vaniljajäätelön sekaan ujutettua vaahtokarkkia (en tosin tiedä, maistuiko se juuri ollenkaan) ja päällä rapeita pallukoita. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti