perjantai 16. maaliskuuta 2012

Herkuttelua Dubaissa pt. 1

Odotukset Dubain herkutteluista saivat täyttymyksensä useaan otteeseen ja koska tämä oli ensimmäinen reissu blogin pitämisen aikana, räpsin kameran täyteen annoskuvia ja vähän jotain muutakin. Viikon aikana kerkeää syömään yhtä sun toista ja taisimme muutenkin tällä lomalla syödä yllättävän paljon, usein sekä lounaan että illallisen. Ja tietenkin tukevan aamupalan hotellissa. Välipalat jäivät paitsioon, kun niille ei usein riittänyt enää mahaa tai ei vain malttanut pysähtyä. Muutamia ennakkoon suunniteltuja iskuja teimme kyllä :)

Dubain ruokatarjonta on hyvin laajaa, joskin usein pitää tietää, mistä etsiä ruokapaikkaa. Koska kaupunki ei ole mikään varsinainen kävelykaupunki ja välimatkat ovat pitkiä, tulee tietoisesti hurauttaa metrolla tai taksilla jonnekin tietylle kadulle, alueelle tai ostoskeskukselle. Meidän hotellin (Ibis World Trade Center) vieressä oli useampikin kahvila-ravintola ja ruokailimmekin pari kertaa tällä alueella.

Kaikkein helpointa on ruokailla ostoskeskuksissa ja niiden food courteissa. Tarjolla on perinteisiä pikaruokapaikkoja ja etnisiä ravintoloita laidasta laitaan (intialaista, arabialaista, thaimaalaista, kiinalaista, japanilaista, meksikolaista, kreikkalaista...). Ja sitten on keskihintaisia ja hienompia ravintoloita, mutta emme juuri aterioineet niissä.

Tässä aluksi paikallisempia (arabialainen, intialainen, thaimaalainen) ruokia, joita kokeilimme :)

Kana- ja lammasvarras, erilaisia riisejä ja jugurttikastiketta.
Paistettua riisiä ja katkarapuja sekä pippurista härkää.
Arayes
Kana biriyani
Nari nari -juoma, jossa maistui ihanasti mango.


Tandoorikanaa ja paneer-kastiketta


Shawarma, jossa oli tahinia ja tuoreita yrttejä.


Ps. Rantapalloon siirtyneestä matkablogistani löytyy (ja tulee löytymään) lisää juttua itse Dubaista, jos kaupunki kiinnostaa :)

2 kommenttia:

  1. Eipä pöllömmän oloista ruokaa Dubaissa; kasviksia näyttää olevan runsaasti, eikä kovin raskaan näköistä. Annokset kyllä näyttävät isoilta,mutta ruokien asettelullakin on merkitystä. Pitäisköhän tehdä ruokareissu sinne, ei olis kyllä ekaks tullut mieleeni?

    VastaaPoista
  2. Kannattaa ehdottomasti kokeilla Dubaita! Parasta siellä on kulttuurien todellinen törmääminen: arabiperinteet, siirtotyöläisten mukana tulleet ruokapaikat ja länsimaalaiset "näitä et löydä Suomesta" mahdollisuudet :)

    Annoksissa oli aina riisiä hyvin reilusti ja tilasimme välillä yhden riisiannoksen kahdelle, jolloin siitä jäi vielä osa syömättä. Parasta oli, kun annoksia pystyi välillä jakamaan :)

    VastaaPoista