lauantai 17. maaliskuuta 2012

Herkuttelu Dubaissa jatkuu

Etniset ruuat maistuivat Dubaissa todella herkullisille, mutta olimme jo ennen reissua päättäneet nautiskella myös kaupungin erinomaisesta kansainvälisten ravintoloiden tarjonnasta. Ravintoloilla tarkoitetaan tässä melko edullisia food court -paikkoja, joita löytyi ostoskeskuksista.

Kävimme viime syksynä New Yorkissa Madison Square Parkissa sijaitsevassa Shake Shackissa (oh god, huomasin vasta nyt, miten huonosti tekstit ovat asettuneet uuteen osoitteeseensa, sorry for the inconvenience) ja ihastuimme syömiimme hampurilaisiin niin, etten kerennyt kuvaamaan niitä. Samoin juustoranskalaiset katosivat hyvin vikkelään.

Mall of the Emiratesin Shake Shack ei ole ulkoilmagrilli niin kuin esikuvansa.

Shake Shack on pieni hampurilaisketju, jonka ainoat ravintolat jenkkilän ulkopulella sijaitsevat Dubaissa ja Kuwaitissa. Hampurilaiset ovat ihanan tuoreita salaatteineen ja sämpylä on kivan tahmea, mikä on aika poikkeavaa. Pihvi näyttää ihan käsin muotoillulta tehdaskaman sijaan (en kyllä tiedä valmistusprosessia).

Shack burger ja cheese fries. Hampurilaisten salainen kastike on todella hyvää!

Juustohampurilainen

Olimme ensimmäisenä päivänä perillä Dubaissa iltahämärän laskeutuessa ja kovin väsyneitä matkasta, joka alkoi Oulusta jo aamuyöstä. Heitimme laukut hotellihuoneeseen ja marssimme lähimpään ravintolaan, joka näytti eniten houkuttelevimmalle. Se sattui olemaan italialainen ravintola ja reissun ainoat pizzat tuli testattua siellä. Varsin hyvää ja hyvistä raaka-aineista tehtyä pizzaa, ei mitään peruskänkkyä!

Il Padrino (kanaa, grillattuja kasviksia, aurinkokuivattuja tomaatteja, pestoa)

Chili's ketju mainosti ruokiaan hyvin ahkerasti metroasemilla, joten melkein viikon niitä tuijoteltuamme päätimme kokeille kyseistä, meille ennestään tuntematonta ketjua. Ruokakin valikoitui mainosten mukaan, sillä olimme metrossa nähneet nälkäisinä kuvan cheddarkastikkeella päällystetystä pihvistä. Itse kastike oli  lopulta hieman pettymys, sillä se ei ollut ihanan pehmeää ja juustoista vaan hieman rakeista ja mautonta. Pihvi oli kyllä hyvä ja pitäähän lomalla yksi pihvi syödä ;)

Ihastuin ravintolan kaakelisiin pöydänpintoihin!


2 kommenttia: