maanantai 6. helmikuuta 2012

Vanha kunnon lihakeittoTalvipakkasilla suolainen kuuma keitto maistuu kaikista keitoista parhaiten. Lihakeitto onkin suomalaisista keitoista herkullisin, kalakeiton lisäksi.


Lihakeitto


Keiton valmistus aloitetaan keittelemällä lihaa (yleensä 500g naudanlihaa) kypsäksi. Keitän itse aina lihan isona palana (tai muutamina paloina) vedessä, jossa on mukana makuluu, 1,5tl maustepippureita, 3-4 laakerinlehteä ja 0,5rkl suolaa. Keitän lihaa vähintään 1,5 tuntia, jonka jälkeen otan sen pois kattilasta, jotta se hieman jäähtyisi ja olisi helpompi leikata paloiksi.

Tässä välissä on hyvää aikaa kuoria ja pilkkoa kasvikset: 3 porkkanaa, pala lanttua ja selleriä, pieni pätkä palsternakkaa, 4 perunaa, 2 sipulia ja n. 10cm pätkä purjoa. Jätän porkkanat, perunat ja sipulit isohkoiksi paloiksi, muut pieniksi.

Nosta kypsä liha jäähtymään ja leikkaa paloiksi. Lisää kasvikset liemeen ja keitä kypsäksi. Lisää lihapalat ennen kuin kasvikset ovat kypsiä. Tarkista suola ja leikkaa keiton pintaan persiljasilppua.2 kommenttia:

  1. Totta, kun on pakkasta lihakeitto on paras ruoka!

    VastaaPoista
  2. Se on ihanan lämmintä ja suolaista :)

    VastaaPoista