lauantai 18. helmikuuta 2012

Thai Green CurryThaimaalaista ruokaa on tehnyt mieli jo ikuisuuksia ja jostain syystä en ole koskaan saanut tehtyä tai käytyä syömässä ravintolassa. Nyt kuitenkin sain ostettua kaupasta vihreän curryn ainekset ja kanacurry maistuikin tosi hyvälle pitkästä aikaa. Ja hyvin pitkälti samalle, kuin Thaimaassa.

Aloitin pilkkomalla kanafileistä (2kpl) pieniä annospaloja (ei kuitenkaan mitään suikaleen kokoisia). Silppusin pienen sipulin ja paloittein puolikkaan keltaisen paprikan (vihreä olisi sopinut paremmin, mutta tiedättehän, että jos menee kauppaan ostamaan jotain tietyn väristä paprikaa, niin juuri sitä ei löydy!).

Kuumensin kasarissa öljyä ja paistoin ensin filepalojen pintaan hieman väriä ja lisäsin sitten sipulit ja paprikat. Paistoin näitä vielä jonkin aikaa ja sitten puristin joukkoon puolikkaan sitruunan mehut ja lisäsin noin puoli purkillista vihreää currytahnaa. Myöhemmin lisäsin vielä muita mausteita: chilihiutaleita, kalakastiketta, valkosipulijauhetta ja ruskeaa sokeria.

Kun kanat alkaa näyttää suht kypsille, lisäsin joukkoon purkillisen kookosmaitoa, muutaman kaffir limetin lehden sekä kuivattua sitruunaruohoa (joka olisi varmasti pitänyt ensin liottaa jossakin, mutta enpä tajunnut ja se oli virhe!). Keittelin kastiketta vielä ainakin 15min.

Tarjoa basmatiriisin kanssa ja haistele ihania thai-tuoksuja, jotka täyttävät koko kämpän :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti