torstai 9. helmikuuta 2012

PerunasalaattiPinaattilettujen seurana jotenkin kuuluu olla perunasalaattia. Itse letut ovat kuitenkin hyvin pehmeän makuisia, joten suolainen perunasalaatti ja makea hillo tekevät niihin sen jutun.

Aloita jo edellisenä päivänä keittämällä kiinteämaltoisia perunoita. Itse käytin tähän salaattiin kaksi keskikokoista perunaa (valmista salaattia tuli hyvin runsaasti kahdelle hengelle, olisi riittänyt lisäkkeeksi neljällekin). Säilytä kuorineen keitetyt perunat jääkaapissa ja pilko kuutioiksi seuraavana päivänä.

Pilko sekaan myös puolikas omena ja kymmenen cocktailsuolakurkkua. Tee kastike: sekoita keskenään 1,5rkl majoneesia, 4rkl bulgarian jugurttia, 0,5tl dijon-sinappia, loraus sitruunamehua, hunajaa, suolaa (reilusti) ja nippu ruohosipulia. Sekoita kastike muun salaatin joukkoon.

Perunasalaatin kannattaa antaa tekeytyä jääkaapissa mieluiten useampi tunti.

Pilkkoessani aineksia mieleeni tuli, että näyttävämmän salaatin saisi aina, kun jättäisi palat isoiksi. Itse kuitenkin tykkään, että tämäntyylinen salaatti on parhaimmillaan pientä piiperrystä, sillä eikö ideana kuitenkin ole, että kaikki kolme päämakua, peruna, omena ja suolakurkku maistuvan samaan aikaan, että salaatti olisi maukas? Jos palat on isoja, niin sitten salaattia pitää alkaa itse pilkkomaan lautasella, jotta saisi tällaisen makuelämyksen eikä vain pelkkää perunaa. Taidan siis tarjota salaattini pliisun näköisinä edelleen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti