perjantai 3. helmikuuta 2012

Lohinigirit



Kun kävin töissä keskustassa, hain välillä lounaaksi sushia, yleensä Tomosta, joskus kauempaa Royal Gardenista. Molemmissa sushi on hyvää, mutta lounasboksit on keskenään hieman erilaisia ja Royal Gardenin versio on isompi (joskus sushinälkä yltyy aivan valtavaksi ;)

Olen joskus tehnyt sushia aikaisemminkin, mutta lähinnä makirullia. Nyt päätin kokeilla nigireitä ja raaka-aineiden suppeuden vuoksi pelkästään lohinigireitä.

Sushin tekeminen aloitetaan riisistä. Tein itse hyvin pienen määrän sushia, joten jos syöjiä on useampia, niin kannattaa suoraan vähintään tuplata määrät.

Huuhdo 2dl sushiriisiä kylmässä vedessä ja laita kattilaan, jonne lisätään reilu 2dl kylmää vettä. Anna seistä noin 15min. Laita kansi paikalleen ja kuumenna täydellä teholla, kunnes riisi kiehuu. Pienennä tehoa ja anna kiehua noin 10min. Anna riisin hautua 10min.

Riisin maustaminen: tähän määrään riisiä käytin 3rkl riisietikkaa, 2rkl sokeria ja noin 0,5tl suolaa. Ainekset kiehautetaan ja annetaan jäähtyä.

Kaada riisi kulhoon ja sekoita joukkoon etikkaseos. Anna jäähtyä ja käytä heti tai piakkoin (jos et käytä heti, niin suojaa riisi kostella pyyhkeellä). Älä laita jääkaappiin, sillä etikkariisi kovettuu (nim. kokemusta on!).

Pyörittele riisistä sopivan kokoisia paloja. Leikkaa esim. graavilohesta sopivan kokoisia paloja ja sivele hieman wasabia joko lohen toiselle puolelle tai riisipallon päälle ja länttää palat yhteen. Syö heti!

2 kommenttia:

  1. Rakastan japanilaista ruokaa (ja Japania!) mutta en koskaan tehnyt niitä itse. Varmasti se on herkullista lohin kanssa.

    Mukavaa sunnuntaina sinulle :)

    VastaaPoista
  2. Ei näistä niin herkullisia tullut, kuin ravintolassa nautittuna, mutta ehdottomasti oli hyviä :) Kannattaa kokeilla! Ja jos joskus tässä sais levämattoja jne. ostettua, niin makirullia ois kiva tehdä kans.

    Kiitos samoin hyvää sunnuntain jatkoa :)

    VastaaPoista