maanantai 13. helmikuuta 2012

Korealainen ilta

Mieheni työkaveri, Koreasta lähtöisin oleva Leo, kutsui meidät luokseen viettämään porukalla korealaista iltaa sushin ja korealaisen ruuan kera. Tarjolla oli erilaisia makisusheja alkupaloiksi (tosin täytyy tunnustaa, että söin sushia paljon enemmän kuin alkuruuan salliman verran, sillä en voinut millään vastustaa kiusausta kukkuraisen sushilautasen ääressä) ja pääruuaksi misokeittoa sekä lihaa ja riisiä.


Ensin riisiä levämatolle...
...sitten levitellään tasaiseksi...
...laitetaan täyte ja rullataan tiiviisti kiinni bambumaton avulla.
Enpä ole pitkään aikaan syönyt niin hyvää ruokaa! Meitä oli yhteensä joku 15 hengen porukka ja olimme kaikki aivan otettuja, että Leo oli valmistanut meille (kahden työkaverin avustuksella) niin erinomaisen aterian. Allekirjoittanut olisi päässyt harjoittelemaan makirullan tekoa, ja vaikka muistelen siinä joskus onnistuneeni hyvin, muistan myös tehneeni pöytään kelpaamattomia tekeleitä, joten kieltäydyin kohteliaasti kunniasta :)


Makirullat ja nurkassa poriseva miso-keitto.
Makisushi
Nurinpäin tehty sushi, tai mikä sen oikea nimitys nyt sitten onkaan :)
Yritänpä nyt muistella, mitä kaikkea söimme. Makisushia oli yhteensä neljää erilaista: kala+retikkaa, avokdaoa, paprika+makkaraa (Korealaista makkaraa? En oikein tunne makkaroita ja nyt taisin unohtaa tämän tiedon) sekä nurinpäin tehtyä makia (eli riisi on ulkopuolella, en tiedä onko tälle jotain termiä olemassa).

Kastikevaihtoehtojakin oli useita: mausteisempaa soijaa, teriyakisoijaa, Leon omaa kastiketta ja myöhemmin illalla yleisön pyynnöstä aivan ihanalta maistunutta punaista kastiketta, joka Leo valmisti ehkä sekunnissa (miksi oi miksi en katsonut tarkemmin, mitä siihen tuli??).

Pääruuaksi oli misokeittoa, jossa oli ainakin tofua sekä riisiä ja lihaa. Liha oli todella maukasta (naudanlihaa) ja seassa oli ainakin sieniä. Pitäis yrittää tehdä joskus vastaavanlaista lihaa, sillä seassa ei ollut edes mitään kastiketta ja siltikin se oli todella herkullista!


Herkullinen liha porisee pannulla (tai useammalla).
Alkupalapöytä
Pöydän ääressä kävi melkoinen säpinä, joten kaikista kuvistakin
tuli tässä vaiheessa iltaa melko tärähtäneitä :)
Ruokaa oli tarjolla valtava määrä ja vaikka söimme kaikki napamme ihan täyteen, jäi sitä vielä reilusti ylikin. Saimmekin jokainen mukaamme kotipakettiin sushia ja lihaa (ja pakko taas tunnustaa, että osa sushista hävisi heti matkalla jääkaappiin, kun mahaan oli jotenkin tullut jo sushin mentävä kolo).

Ai että sushi on hyvää, sitä täytyy tehdä mahdollisimman pian itsekin. Ja maistoin muuten ensimmäistä kertaa sakea, mikä ei ollut ollenkaan pahaa, taidan kokeilla uudemmankin kerran. Kiitos illan isännälle hienosta kokemuksesta :)

4 kommenttia:

 1. Ohhh onnekas! Tuo ruoka näyttää niin täydelliseltä, voisin syödä vaikka... nyt XD
  Sinun kaverin pitäisi avata ravintola!

  VastaaPoista
 2. Ah, eikö vaan! Oli kyllä kertakaikkisen ihanaa :) Ensi viikonloppuna on ihan pakko tehdä itsekin sushia, siihen vaan jää koukkuun!

  VastaaPoista
 3. Wau! Upean näköisiä! Tuo korealainen liha muuten ON ihan mahtavaa. Me ollaan tehty sitä useammankin kerran, ja salaisuus on ollut marinadissa. Jos korealainen ruoka alkoi kiinnostaa, niin suosittelen esim. bibimbapia tekemään. Sen tekeminen kaikkine eri vaiheineen on vähän työlästä, mutta kun pääsee vihdoin syömään niin taivas aukenee :)

  VastaaPoista
 4. Mulle korealainen ruoka on ihan uusi tuttavuus, mutta oli kyllä niin hyvää, että pitää tosiaan tutustua enemmänkin! Kiitti vinkistä, ruokien nimet kun on helposti hukassa ja nytpä tiedän mistä kannattaisi aloittaa :)

  VastaaPoista