keskiviikko 8. helmikuuta 2012

BanoffeeMakeahammasta kolottaa ja vieraita tulossa, joten banoffeen luulisi toimivan molempiin. Tein pohjan + toffeen jo edellisenä päivänä ja täytin, kuorrotin ja koristelin vasta ennen tarjoilua. Ohje on katsottu Hellapoliisilta.

Banoffeen tekeminen aloitetaan toffeesta, eli keitellään purkillista kondensoitua maitoa sellainen 2-3 tuntia. Itsellä riitti 2,5 tuntia, ehkä vähempikin olisi ollut ok. Purkista irroitetaan etiketti ja laitetaan kattilaan sellaisenaan, peitetään vedellä ja annetaan kiehua. Anna jäähtyä ennen purkin avaamista ja täytteen levittämistä.

Pohja: Normaali keksimurupohja ja käytin tässä Bastogne-keksejä melkein paketillisen (260g), jätin muutaman koristeluun. Murusta keksit ja sekoita joukkoon noin 70g sulatettua voita. Painele irtopohjavuoan pohjalle (vuoraa pohja leivinpaperilla).

Älä painele pohjaa liian tiiviiksi (kokemusta on, kakkulapio ei meinannut mennä käsivoimin kakun läpi...) äläkä myöskään jätä liian väljäksi (kokemusta on tästäkin, kun osa pohjasta murenee matkalla kakkulautaselta kahvilautaselle...). Eli yritä siis tehdä täydellinen pohja ja tule sitten kertomaan minulle, miten se on mahdollista ;)

Kaada pohjan päälle toffee. Tässä vaiheessa annoin kakun olla jääkaapissa noin vuorokauden ja jatkoin vasta sitten. Irrotin irtopohjavuoan reunukset ja siirsin kakun pienin vahingoin tarjoilulautaselle.

Viipaloi kakun päälle 2-3 banaania. Itsellä meni yhteensä 2 isoa banaania, joista suurin osa täytteeseen. Asettele banaaniviipaleet siis toffeen päälle ja vatkaa seuraavaksi kerma (mausta vaniljasokerilla ja sokerilla) ja pursota se päälle. Koristele vielä kekseillä ja banaanilla.

Itse koristelin kakkua vielä sulatetulla tummalla suklaalla. Roiskin suklaata sinne tänne lusikan avulla, jotta muuten niin säntillisen oloinen kakku saisi pientä rosoa. Tai sitten yritin vain viedä huomion pienestä epäsymmetrisyydestä (jälleen kerran). Päättäkää itse, kumpaa tarinaa uskotte :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti