sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Aamupalaksi French Toast

Viikonloppuaamuisin saattaa jaksaa tehdä aamupalaksi jotain speciaalia, ainakin, jos pääsee illalla ravintolaan syömään eikä muuta ruokaa tarvitse laittaa. Kaapissa oli kaksi kuivunutta paahtoleivän viipaletta, joten piti pitkästä aikaa tehdä köyhiä ritareita eli hienommin ja ulkomaaksi french toasteja (makeita).

Olen viimeksi tehnyt köyhiä ritareita Espanjassa asuessani, kun kämppisten kanssa päätimme tehdä jokainen jotain omalle maalle tyypillistä ruokaa. Chileläiset tytöt halusivat tehdä pääruuan ja saksalainen liittyi heidän joukkoihinsa, joten meille jäi kaverini kanssa jälkiruoka.

Mietimme mikä olisi sekä hyvää että helppo valmistaa kyseisissä olosuhteissa (ilman uunia) ja lopulta lähetin sähköpostia äitille (tietenkin) ja kysyin neuvoa. Äiti teki meille pienenä usein köyhiä ritareita ja on niitä taidettu tehdä aika monessa kodissa ainakin 80- ja 90-luvuilla, joten päätimme tehdä niitä.

Jälkiruoka onnistui loistavasti ja kaikki tykkäsivät aikaansaannoksestamme paljon (toki myös chileläinen pääruoka oli tosi hyvää!).

Köyhät ritarit hillolla. Huomaa hurmaava Hurraa-muki, me like! :)
Aloita rikkomalla kananmuna lautaselle ja vatkaamalla se rikki. Lisää noin 1dl maitoa, 1tl vaniljasokeria sekä pieni ripaus sokeria (ellei paisteta paahtoleivän sijaan pullaa). Kasta leipä/pullaviipaleet seoksessa ja paista pannulla molemmin puolin. Tarjoa hillon kanssa tai jos haluat oikein panostaa, niin kermavaahto sopii näihin myös hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti