maanantai 2. tammikuuta 2012

Uuden Vuoden Tuparit

Aloitimme vuoden 2012 (siis miten voi olla jo vuosi 2012, ihan just oli se paljon kohuttu millenium ja nyt siitä on jo kokonainen lapsuus, 12 vuotta!) tänä vuonna tavallista juhlallisemmin, sillä pidimme kavereille yhdistetyt uuden vuoden ja tupaantuliaisbileet. Kun muutimme viimeksi, kävi niin kuin yleensä aina käy, eli tuparit on "sitten vähän myöhemmin, kun olen saanut vaatehuoneen peränurkan sisustettua...". Nyt sitouduimme jo hyvissä ajoin pitämään juhlat, ettemme voi siirtää niitä myöhemmin.

Päättelimme, että bileet olisi paras pitää sellaisena päivänä, ettei uusi naapurustomme tuomitse meitä kovin pahasti heti alkuunsa (sen lisäksi, että meillä on koiranpentu, joka on kylläkin hyvin ulkosiisti, eikä siis oikeasti tee millekään taloyhtiön nurmikolle yhtään mitään vaan sisälle villamatolle!). Ja mikä voisikaan olla juhlallisempaa, kuin taivaalle sinkoilevat raketit? Muumeissakin juhlissa ammuttiin aina raketteja.Koska juhliimme saapui mukava joukko ystäviä, joilla kaikilla on varmasti omat juttunsa ruuan suhteen, oli kaikkein parasta tehdä mahdollisimman laaja buffetpöytä, josta löytyisi jokaiselle jotakin. Juhlakansa sai koota lautaselleen sopivan mix&matchin seuraavista ruuista:

Erilaisia sipsejä (paprika ja vinegretti)
Erilaisia dippejä
(kaupan hot chili, american, tsatsiki ja omatekemä cheddar)
Vihanneksia (porkkanaa, kurkkua ja kirsikkatomaatteja)

Minipizzoja (chorizo ja tonnikala)
Perunasalaattia
Lihapullia ja tomaattichilikastiketta

Juustoja (brie, Mustapässi, Vuohen Viinitarhuri)
Hilloja (kirsikka ja vadelma)
Viinirypäleitä
Suolakeksejä

Cake Popseja
Valkosuklaalla kuorrutettuja mansikoita
Vaahtokarkkeja
Juhlat eivät ole oikein juhlat ilman kuohuvaa ja tuparit eivät ole mitään ilman boolia. Yhdistetyissä juhlissa tulee siis tarjota molempia ;)Booli syntyi tällä kertaa näistä: Triple SecMansikka Pople ja sitruunalimppari. Lisäksi olimme jäädyttäneet hyytelömuottiin jättimäisen jääpalan, jonka sisällä oli sitruunan viipaleita. Boolista tuli luonnollisestikin melko makeaa näistä aineksista, mutta toisaalta se sopi iloiseen juhlatunnelmaan :)

Alkoholittomana juomavaihtoehtona oli Vimparin marjatilan ihanaa mansikkamehua, nam!

4 kommenttia:

 1. ooi vitsi! kaikkee hyvää ollu tarjolla :p

  VastaaPoista
 2. Niin, oisit tullu ;P Mut tehdään sit kaikkea, kun tuut joskus käymään :)

  VastaaPoista
 3. Vautsi ku hieno pöytä! Naposteltavaa on monenlaista ja pöytä upeesti laitettu! Näkee, että sinulla on silmää.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kiitos! Juhlia on niin kiva laittaa, kun niitä on niin harvoin :) Silloin pääsee pöytääkin kattamaan vähän erikoisemmin. Yritin tuohon vielä viritellä sellaista kultaista harsokoristetta, mutta pelkäsin sen palavan kynttilöiden takia :D

  VastaaPoista