sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Konjakkikermakastike ja parmesanröstiperunatMeillä on ollut syksystä lähtien lihaa pakastimessa, sillä saimme+ostimme hieman normaalia isomman erän ja pastimme pienemmissä osissa kertakäyttöä varten. Nyt söimme viimeiset pihvilihat ja tällä kertaa seuraksi pääsi konjakkikermakastike ja parmesanröstiperunat.

Röstiperunat aloitin raastamalla neljä keskikokoista perunaa ja valuttamalla niiden nestettä siivilässä (jos olisi ollut aikaa, olisi kannattanut antaa valua pidempäänkin, mutta nyt valutin vain muiden ainesten pilkkomisen verran).

Pilkoin pieneksi piperrykseksi yhden pienen sipulin, tukun ruohosipulia ja raastoin mukaan palan parmesania. Mausteeksi laitoin suolaa, pippuria ja valkosipulijauhetta (kun ei ollut tuoretta yhtään jäljellä). Lopuksi sekoitin yhteen perunaraasteen, muut ainekset ja yhden kevyesti vatkatun kananmunan.

Paistamiseen kuumensin pannulla voita ja puristelin rösteistä vettä vielä muotoiluvaiheessa. Paistoin röstit ruskeaksi molemmin puolin ja laitoin vielä uuniin, noin 200 asteeseen pihvien ja kastikkeen valmistumisen ajaksi (noin puoli tuntia).

Kastikkeeseen laitoin 2dl ruokakermaa, lihafondia, hunajaa, konjakkia, suolaa ja pippuria. Saostin vielä hieman jauho+vesi -seoksella. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti