torstai 22. joulukuuta 2011

Jamon Serrano leipäsetInnostun aina kovasti asioista, jotka ovat helppoja. Hannelen ylihelppo porotahna jäi siis mieleen kummittelemaan, eikä vähiten siksi, että se oli jopa ylihelppo.

Tietenkin jotkut asiat ovat toisille vaikeampia ja niinpä ylihelpostakin tuli jopa mahdoton, kun metsästysreissuni kauppaan ei tuottanut tuloksena poroa, kylmäsavusta tai rouheesta puhumattakaan.

Eipä siinä sitten voinut muuta, kuin korvata poro Espanjan vastineella, jamon serranolla, eli ilmakuivatulla kinkulla :) Maistuu ihan varmasti samalle kuin kylmäsavuporo :D

Eli tahnaan tuli: jamon serranoa ehkä noin 7 siivua, melkein kokonainen purkki smetanaa, yksi erittäin erittäin pieni sipuli, dijon-sinappia ja se rouhaisu tai pari pippurimyllystä.

Pohjalle laitoin saaristolaisleipää, josta väkersin muotilla ympyröitä ja syötin koiralle reunat. Testimielessä syötin sille myös dijonia, sillä aloin epäillä, että se syö ihan mitä tahansa sille annan. No sinällään olin oikeassa, sillä dijon meni alas huulia nuoleskellen... Ihme tapaus!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti