maanantai 25. joulukuuta 2017

Joulun helpoin jälkiruoka: luumurahkatrifleJoulu on monessa paikassa jo juhlittu, mutta ajattelin kuitenkin postata superhelpon joulujälkiruokamme. Tänä jouluna on menty sieltä mistä aita on matalin, joskin tämä oli myös ensimmäinen kerta, kun ylipäätään tarjoan kenellekään jouluruokia.

Leivoin rahkavoitaikinasta joulutortut raakapakasteiksi ja olen paistanut niitä joka päivä pienen erän tarjolle. Laatikot tein myös jo ennakkoon ja pakastin, ja lisäksi käytin valmista sosetta. Karjalanpaisti ei onneksi vaadi kuin aikaa, ja kolmen eri salaatin väsääminen (sienisalaatti, rosolli, sitrussalaatti) lähinnä vain pilkkomista ja sekoittamista. Mustikkamocktailien siirapin olin keitellyt jo aikaisemmin, joten päivällistä varten tarvitsi vain varata jääkaappiin kaikki muut ainekset.

Jälkiruuaksi halusin jotain todella helppoa ja puolivalmista. Ostin pari purkkia luumurahkaa ja paketin pipareita, mutta kinuskikastikkeen halusin ehdottomasti tehdä itse. Onneksi senkin voi tehdä jo monta päivää ennakkoon. Puolukoita meillä onkin pakastimessa valmiina, joten näistä aineksista syntyi helppo ja jouluinen trifle. Tästä määrästä tulee pienet annokset neljälle.Luumurahkatrifle


1 prk luumu-kanelirahkaa
8-10 piparia
0,5-1 dl puolukoita
kinuskikastiketta

Kinuskin voi valmistaa jo ennakkoon ja säilyttää jääkaapissa. Ennen annoksen kokoamista sitä kannattaa lämmittää vähän aikaa mikrossa, jotta siitä tulee notkeampaa.

Murustele piparit erikokoisiksi paloiksi. Nostele pieniin maljoihin lusikallisia kaikkia aineksia vuorotellen. Jätä isoimmat piparinpalat päällimmäiseksi. Maljat voi koota jo ennakkoon ja nostaa jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Tein tästä triflestä myös hieman erilaisen version seuraavalla kerralla. Vatkasin rahkan sekaan kermaa (3dl kermaa, 2 prk rahkaa) ja kokosin yhden ison triflen jalalliseen maljaan. Siitäkin tuli todella hyvä, toimi isommalle porukalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti