keskiviikko 14. kesäkuuta 2017

Lomaa odotellessa: pikkuletut mansikkahillolla



Meidän taloudessa menee työnjako niin, että minä kokkaan ja mies vastaavasti hoitaa samassa suhteessa muita kotihommia. Roolit menivät aika luonnollisesti näin, sillä minä olen kiinnostunut ruuanlaitosta ja mies taas ei, eikä ole koskaan ollutkaan. Win-win siis. 

On kuitenkin yksi juttu, joka on miehen bravuuri, ja hän saakin aina kunnian toimia letunpaistajana. Ja lähes joka kerta tulos on täydellinen! Ja miten kiva onkaan, kun väsyneenä illalla saa odottaa sohvannurkassa, kun toinen paistaa kasan lettuja.



Lettujen paistamisessa on omat haasteensa, mutta pikkuletut onnistuvat minultakin aina (tai no, vähintään yhdestä tulee ns. koiran lettu, mitä se ei pistä yhtään pahakseen). Tällä kertaa kiristin mieheltä hänen "salaisen" ohjeensa, joka olisi ehkä löytynyt helpostikin googlettamalla ja on ehkä ihan perus lettutaikina, mutta ainakin sillä on saatu onnistunut lopputulos joka kerta. Mies vannottikin minua pysymään tarkasti ohjeessa.

Paras lettuhillo on sellainen, johon pilkotaan reilusti tuoreita marjoja mukaan. Letut ja tuoreet mansikat (ja vaikkapa vielä vaniljajäätelöllä tai kermavaahdolla) sopivat todella hyvin vaikka kesäiseksi jälkiruuaksi. Nyt tiedänkin kuka meillä vastaa juhannuksen makeasta puolesta.



Pikkuletut


5 dl maitoa
2 kananmuna
2,5 dl jauhoja
2 rkl öljyä
3 rkl sokeria
ripaus suolaa

voita paistamiseen
tuoreita mansikoita
mansikkahilloa

Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään ja anna tekeytyä ainakin tunnin verran. Taikina voi olla jääkaapissa vaikka yön yli, joskus olemme antaneet sen tekeytyä parikin päivää. Sekoita taikina ennen käyttöä. Paista pienellä (helpompi kääntää) tai isolla (nopeampi jos teet ison satsin) lettupannulla voin kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti