lauantai 28. tammikuuta 2017

Sticky Rice with Mango



Joskus omista kaapeista tekee löytöjä, kuten kävi erään riisipurkin kanssa, jonka kyljessä luki sticky rice. Riisi oli varmasti jokusen vuoden vanhaa ja muistini mukaan alkuperäiseltä nimeltään thai glutinous rice. Aasialaista puuroriisiä siis toisin sanoen ja hankin sen aikoinaan etnisestä pikkukaupasta tehdäkseni Thaimaan-matkojen jälkiruokien kuningasta: sticky rice with mangoa.

Sticky Rice with Mango


1,5 dl sticky rice/glutinous rice
1,5 dl kylmää vettä
2 dl vettä
1/2 dl kookoskermaa
2 rkl fariinisokeria tai valkoista sokeria
1/4 tl suolaa

Kastike

2 rkl fariinisokeria tai valkoista sokeria
3/4 dl kookoskerma
ripaus suolaa

1 tölkki mangoa

Huuhtele riisi hyvin. Liota riisiä kylmässä vedessä vähintään tunnin ajan (mielellään pidempäänkin) ja huuhtele. Laita riisi ja vesi, kookoskerma, sokeri ja suola kattilaan ja anna kiehua hiljalleen n. 20 minuuttia, kunnes riisi on kypsää (lisää välillä vettä tarvittaessa). Anna jäähtyä n. 10 minuuttia. 

Laita kastikkeen ainekset pieneen kattilaan ja kiehauta parin minuutin verran. Jos haluat kastikkeesta tai riisistä täysin valkoista, käytä fariinisokerin sijasta valkoista sokeria. 

Leikkaa mangot siivuiksi. Nosta annosmaljoihin riisiä ja kaada kastiketta päälle. Nosta mangot päällimmäiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti