lauantai 10. joulukuuta 2016

Sienisalaatti



Sienisalaatti sopii monen ruuan lisukkeeksi, mutta itse tykkään siitä erityisesti blinien kera sekä joulupöydässä. Salaattia voi tehdä helposti pienenkin erän, varsinkin jos käyttää kuivattuja sieniä. Minulla oli tällä kertaa säilöttyjä suolasieniä, joiden kanssa mokasin tietenkin niin, että unohdin liottaa ne. Muistin kyllä huuhdella sienet hyvin, ja mielestäni myös maistoin yhtä testiksi, mutta lopputulos oli vallan suolainen ilman liotusta. 

Sienisalaatti


2 salottisipulia
4 dl metsäsieniä (säilöttyjä, liotettuna)
150 g smetanaa
mustapippuria
ruohosipulia

Pilko sipuli ja sienet. Sekoita niiden joukkoon smetana ja mausta mustapippurilla ja ruohosipulilla. Mikäli käytät suolaamattomia sieniä, on pieni ripaus suolaa paikallaan. Anna vetäytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan.


4 kommenttia:

  1. Jouluna Pitää olla sienisalaattia! Äiti laittoi siihen aina hiukan vatkattua kermaa, itse olen käyttänyt hapankermaa. Taidanpa tänä vuonna mennä ohjeesi mukaan smetanalla. Hyvää Joulunaikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin pitää! Muistelen, että meillä kotona olisi kans käytetty kermavaahtoa, mutta en mene vannomaan. Smetana sopii kans hyvin :) Hyvää joulunaikaan sinnekin!

      Poista
  2. Tosiaan, smetanahan käy myös sienisalaattiin. Olen tehnyt kermaviiliin tai kermavaahtoon, joista mielestäni ensimmäinen on parempi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sopii mielestäni tosi hyvin :) Mutta jos muistan oikein, niin lapsuudenkodissani taidettiin käyttää kermavaahtoa ja/tai kermaviiliä.

      Poista