keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Marinoitu punasipuli



Tacot kuuluvat lempiruokiini ja syön niitä usein ulkomaan matkoilla, erityisesti Yhdysvalloissa. Parhaimmissa tacoissa ei ole kovin suurta määrää erilaisia täytteitä, mutta toisaalta pelkkä liha tai kana ja ripaus juustoa ei toimi myöskään. Ja aina pitää olla jotain kastiketta, mielellään hieman tulista.

Sipuli on monesti yksi päälisukkeista. Usein tacoissa näkee raikasta sipuli-korianterisalaattia, joka on ehdoton kesäsuosikkini. Toinen on marinoitu punasipuli, joka on myös todella kaunista! Ja sopii hyvin vaikkapa salaatteihin.


Marinoitu punasipuli


Kuori ja leikkaa 2-3 punasipulia renkaiksi. Nosta sipuli kattilaan ja lisää 1/4dl viinietikkaa, 1/2dl vettä, 1tl sokeria ja 1/4tl suolaa. Kiehauta ja anna kypsyä noin 5min. Nosta kattila jäähtymään ja kaada ylimääräinen neste pois. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään muutama tunti.


2 kommenttia:

  1. Tuon kun antaa tekeytyä muutaman päivän, niin voittaa suklaan mennen tullen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kääks, mikään ei voita suklaata! Paitsi laku ja salmiakki :D

      Poista