tiistai 9. elokuuta 2016

Grilliperunat yrteilläGrillikesä alkaa kääntyä jo viimeiselle suoralleen, mutta vielä on hyvää aikaa antaa lisukevinkkejä. Huomasin Liemessä-blogista jo alkukesästä kivasti toteutetut grilliperunat, jotka eivät olleet niitä perinteisiä perunasiivunyyttejä, jotka toki on lapsuudesta tuttuja ja varsin hyviä. Mutta jotain uutta siis tähänkin keittiöön. 

Näissä nyyteissä on käytetty esikypsennettyjä uusia perunoita ja voin ja öljyn lisäksi maustaminen on jokaisen vapaissa käsissä. Itse laitoin mukaan valkosipulia, timjamia, rosmariinia, suolaa ja mustapippuria. 


Ohje on hyvin simppeli: pese perunat hyvin, keitä vähintään puolikypsäksi (ja halkaise suurimmat kahtia), nosta foliolevylle ja nakkele voinokareita sekaan, lisää pieni luraus öljyä, silppua halumiasi yrttejä, pilko valkosipulia ja rouhaise päälle suolaa ja mustapippuria. Nyytti kiedotaan kiinni ja nostetaan grilliin muhimaan. Valmista on sitten, kun perunat ovat kypsiä ja ruskistuneet kivasti. Toimii!
4 kommenttia:

 1. Aijjai miten hyvältä näyttävät! Meillä on tehty grilliperunoita usein niin, että keitetyt perunat pyöräytellään öljyssä ja jossain mausteissa ja nostetaan siltään grilliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on kyllä hyviä, ja ylijääneistä voi tehdä vaikka mitä jämäruokia :) Meilläkin on muuten kotona tehty tuollaisia perunoita (halkaistuja), mutta itse olen ollut vähän huono perunoiden grillaaja. Mut pitääpä muistaa tämäkin ensi kerralla!

   Poista
 2. Grillatut perunat on parhaita!
  Me tehdään ne niin, että pestyt perunat maustetaan suolalla, öljyllä ja millä nyt ikinä keksitäänkään. Sitten potut grillataan epäsuoralla lämmöllä välillä käännellen. Esikeitettyinä ne tietty valmistuvat vähän nopeammin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ymmärrä miksi ylipäätään olen grillannut tosi vähän perunaa, kun ainahan sinne grilliin voisi muutaman heittää mukaan. Ehkä siksi, ettei meillä yleensä ole perunaa, ja sitten kun on, niin ne on ostettu jotain tiettyä varten ja syödään heti :)

   Poista